Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.55 uur
Man voor belediging aangehouden

IJSSELSTEIN Op woensdag 3 oktober is een man voor belediging aangehouden.

Rond elf uur in de avond verzochten politiemensen een man die zich hinderlijk op de Prins Willem Alexanderdijk ophield, weg te gaan. Na veel aandringen, voldeed de man daaraan. Hij stapte vervolgens iets verderop in de tram en stak zijn middelvinger naar de beide politiemensen op. Daarop werd de man, 39 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aangehouden voor belediging. Aangekomen op het politiebureau uitte hij nog meer beledigingen en discriminerende teksten. Hij werd voor de nacht ingesloten.

De man werd op donderdag 4 oktober gehoord en gaf toe de agenten te hebben beledigd en discriminerende uitlatingen te hebben gedaan en betuigde spijt. Hij gaf onder andere als reden dat hij die avond teveel had gedronken. Hij werd in de loop van de ochtend heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole

NIEUWEGEIN Op woensdag 3 oktober heeft de politie meerdere bromfietsen gecontroleerd.

De controles vonden in de middag- en avonduren verspreid in Nieuwegein plaats. Er werden in totaal achttien brom- en snorfietsen uitgebreid bekeken. Hierbij werden acht bekeuringen uitgeschreven voor o.a. te hoge constructiesnelheid (opgevoerd), het niet dragen van een helm en geen bromfietscertificaat.

Snorfietser valt

IJSSELSTEIN Op woensdag 3 oktober is een snorfietser gevallen en daarbij gewond geraakt.

Rond zes uur in de middag reed een 73-jarige man uit IJsselstein met zijn snorfiets over het fietspad van de Hoge Biezen, komende uit de richting van de Beneluxweg. Vermoedelijk is hij tegen de stoeprand gereden en daarna met zijn snorfiets gevallen. De man is met een hoofdwond per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom Utrecht '
Lees ook