Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 12.50 uur
Aangehouden voor diefstal auto

IJSSELSTEIN Een 30-jarige man uit IJsselstein is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. Een tweede verdachte zag kans te ontkomen, maar zijn gegevens zijn wel bekend en zijn aanhouding zal binnenkort volgen.

Politiemensen zagen over Libra een personenauto met twee inzittenden rijden. Zij wilden de bestuurder aanspreken omdat een achterlicht defect was. Echter de bestuurder gaf gas en reed er vandoor. Een stukje verderop stopten zij plotseling en sprongen uit de auto en gingen er vandoor. Na onderzoek bleek dat het contactslot was doorverbonden en dat de auto de nacht ervoor was gestolen.

Met diverse eenheden werd vervolgens de wijk uitgekamd. Tijdens het zoeken zag en hoorde een politieman dat iemand in de sloot sprong. Via het volgen van het eerst natte en later opdrogende voetenspoor, bijgestaan door de surveillancehond Kelly, kon een spoor door de wijken gevolgd worden dat leidde naar een woning.

Bij de voordeur werd natte kleding aangetroffen waarop de 30-jarige bewoner werd aangehouden.

Brand in politiebureau

NIEUWEGEIN Zaterdagavond kort na tien uur is er brand uitgebroken in het politiebureau aan Schakelstede. De brandweer had de beginnende brand snel onder controle. De brand was ontstaan in een T.L.-lichtarmatuur in een ruimte op de begane grond waar op dat moment niemand aanwezig was.

Door de brand was sprake van een lichte rookontwikkeling, maar het bureau behoefde niet ontruimd te worden. Ook de vier ingesloten arrestanten konden in hun cellen blijven. De brandweer zorgde ervoor dat het gebouw rookvrij werd geblazen. De werkzaamheden konden daarna gewoon hervat worden.

Het plafond van de ruimte waar de brand ontstond, raakte beschadigd. Het is nog niet precies duidelijk waardoor de brand ontstond. Er vindt een nadere inspectie plaats op de juiste werking van de technische installatie in het bureau.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom '
Lees ook