Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.45 uur
Vrouw opgelicht

VINKEVEEN Een 60-jarige bewoonster van Vinkeveen werd zaterdagochtend omstreeks negen uur bezocht door een onbekende man. De man belde aan en vertelde dat de vrouw was uitgeloot voor een kado (een koffer met bestek). Hij vroeg of ze hier interesse in had. Toen ze hierop positief antwoordde, ging de man de koffer halen en liep met de vrouw mee naar de huiskamer. Daar vertelde hij haar dat ze een paar honderd gulden moest betalen aan portokosten. Toen de vrouw naar de slaapkamer ging om het geld te halen stond de man plotseling achter haar. Omdat de vrouw dit als erg bedreigend ervoer, heeft ze de man snel geld gegeven waarna hij wegging.

Signalement van de man:
Blanke huidskleur, ongeveer 50 jaar oud, in donker pak gekleed met overhemd en stropdas. De man had keurig gekapt donker haar, droeg geen bril of snor en sprak duidelijk Nederlands.

Snelheidscontroles

NIEUWEGEIN Op de Batauweg en de Sluyterslaan werden zaterdagochtend snelheidscontroles gehouden.
De controle op de Batauweg-Noord vond plaats tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf. Bijna vijfhonderd autos passeerden het meetpunt; 83 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. Op de Sluyterslaan werd tussen twaalf uur en één uur gecontroleerd. Hier reden ruim achthonderd autos het meetpunt voorbij, waarvan er 64 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Vluchtpoging mislukt

IJSSELSTEIN Een 18-jarige jongen uit IJsselstein werd vrijdag rond middernacht zonder helm gezien door surveillerende agenten. Zij gingen naast hem rijden en verzochten hem de bromfiets aan de kant van de weg te zetten. De jongen remde vervolgens krachtig en probeerde achter de politie-auto weg te rijden. Helaas overschatte hij zijn stuurmanskunst en kwam hij met zijn brommer tegen de achterkant van de politie-auto aan. Hierdoor kwam hij ten val. Hij raakte niet gewond, maar kreeg op het bureau twee processen-verbaal: voor het rijden zonder helm en voor het negeren van het stopverbod.

Dronken motorrijder

IJSSELSTEIN Surveillerende agenten te voet zagen zaterdagochtend omstreeks één uur een 29-jarige man uit de gemeente Haastrecht slingerend op zijn motor de Doelenstraat uitrijden. Zij hielden de man aan en lieten hem een blaastest uitvoeren. De motorrijder bleek teveel te hebben gedronken; hij had een alcoholpromillage van 1,25 in zijn bloed. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een geldboete van 900 gulden.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom '
Lees ook