Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.10 uur
Inbrekers botsen op boom

NIEUWEGEIN Een 30-jarige man uit Lopik en een 40-jarige man zonder vast woon-of verblijfadres werden in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van een inbraak in een winkel aan het Muntplein.

Surveillerende politiemensen kregen tegen drie uur een melding om te gaan naar het Muntplein wegens een inbraakalarm in een winkel. Op weg daar naar toe kwamen de politiemensen een rode personenauto tegen, die met hoge snelheid over de Batauweg uit de richting van het Muntplein kwam en in de richting Wijkerslootweg reed, waarop werd besloten deze auto te achterhalen.

Tijdens de achtervolging werd gemeld dat de weggereden auto rood van kleur moest zijn. De achtervolging door Nieuwegein eindigde abrupt omdat de auto op de H. Dunantlaan tegen een boom tot stilstand kwam.

Hierbij raakten de twee mannen gewond aan hoofd, borst en been. Zij werden voor behandeling overgebracht naar respectievelijk het UMC en het Antonius ziekenhuis. De 30-jarige man, die de bestuurder was geweest, mocht na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten en werd ingesloten in het bureau. De 40-jarige man werd ter observatie opgenomen en onder bewaking gesteld.

In de auto, die op 9 augustus gestolen was in Nieuwegein, werd kleding met prijskaartjes aangetroffen. Men was de winkel binnen gekomen door de vernieling van een ruit.

Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Man beroofd van tas

NIEUWEGEIN Een 32-jarige man uit Arkel heeft aangifte gedaan van beroving van zijn bruine leren aktetas. De beroving vond plaats donderdagmiddag rond half vijf in de parkeergarage onder het City Plaza aan de zijde van een zelfbedieningswinkel.

De auto van de man stond daar geparkeerd en op het moment dat hij zijn tas in de kofferruimte wilde doen, voelde hij dat er een hard voorwerp tegen zijn hoofd werd geduwd waarbij hij een mannenstem hoorde zeggen dat hij niets mocht zeggen en door moest lopen. Vervolgens werd hij van zijn tas beroofd.

De overvallen man liep rechtstreeks door naar het politiebureau om daar aangifte te doen. Helaas is er geen signalement van de verdachte bekend. De politie vraagt mogelijke getuigen zich te melden op het politiebureau in Nieuwegein op telefoon 0900 - 8844.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom '
Lees ook