Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.15 uur
Scootercontrole

HOUTEN - De politie heeft vrijdagavond een scootercontrole gehouden op de Slinger. In totaal vielen er negenentwintig bekeuringen voor verschillende overtredingen. Het merendeel van de jeugd droeg geen helm of reed op een scooter met een te hoog vermogen.

Aanhouding met geweld

NIEUWEGEIN Een surveillerende agent zag vrijdagavond om half negen een jongen op een scooter rijden over de Weverstede. De scooter had geen verzekeringsplaatje waarna de agent de bestuurder wilde controleren. Deze wenste niet te stoppen waarna hij bij zijn arm werd gepakt en tot stoppen werd gedwongen.
De bestuurder, een 18-jarige jongen uit Vleuten wenste in het geheel niet mee te werken waarna hij werd aangehouden en geboeid. Toen hij naar de politieauto werd geleid schopte hij een deuk in de politieauto.
De passagier, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein begon het kijkende publiek op te jutten om zich tegen de politie te keren. Ook hij werd aangehouden. Dit ging met het nodige geweld gepaard. Er moesten meerdere agenten aan te pas komen om deze agressieveling te boeien. Een agent raakte hierbij gewond. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Een 22-jarige man uit Nieuwegein wist zich zaterdagochtend om kwart over vier voor korte tijd te onttrekken aan een politiecontrole. Agenten zagen de man wat vreemd rijden op de Vlamoven. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor. Na korte tijd zagen de agenten de man weer rijden op de Weg naar de Poort waar hij weer verkeersovertredingen beging. Echter nu kon werd hij worden staande gehouden waarna hij moest blazen. Hij bleek een promillage van
1.1 te hebben en kreeg hiervoor een dagvaarding mee naar huis.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom '
Lees ook