Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.40 uur
Man voor bedreiging aangehouden

IJSSELSTEIN Op dinsdag 2 oktober is een man voor bedreiging aangehouden. Hij bleek tevens onder invloed van drank een auto te hebben bestuurd.

Rond half elf in de avond kreeg de politie de melding dat een man in IJsselstein een vrouw bij haar keel had gegrepen, met de dood had bedreigd en daarna in een auto was weggereden. Politiemensen zagen de betreffende auto rond elf uur rijden. De bestuurder negeerde aanvankelijk de door de politie gegeven stoptekens, maar kon op de Nederlandlaan worden klemgereden. De man, 50 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd voor bedreiging aangehouden. Daarbij bemerkten de politiemensen dat hij naar alcohol rook.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 600 ug/l (1,50 promille), drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en er wordt zowel proces-verbaal opgemaakt voor de bedreiging als voor het rijden onder invloed. De man is in het politiebureau ingesloten.

Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 2 oktober op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

In de ochtend werd tussen negen en elf uur op de Hollandhaven gecontroleerd. Van de 130 bestuurders die passeerden, werden er dertien bekeurd voor een te hoge snelheid en vijf voor het niet dragen van de autogordel. Terwijl daar een maximum snelheid geldt van 50 km/u, bedroeg de hoogst gemeten snelheid 65 km/u.

Van kwart over elf tot kwart over twaalf werd de snelheid van 484 voertuigen op de Batauweg vastgelegd. 35 Bestuurders werden bekeurd omdat zij te hard reden. De bestuurder met de meeste haast reed 77 km/u, terwijl daar een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

Wiel haalt auto in

HOUTEN Op dinsdag 2 oktober keek een automobilist zeer verbaasd toen hij door een wiel werd ingehaald.

Rond tien uur in de avond reed een 44-jarige man uit Utrecht met zijn auto over de Utrechtseweg. Terwijl hij daar reed, zag hij plotseling een wiel voor zijn auto rollen. Tevens bemerkte hij dat zijn auto niet erg bestuurbaar meer was. Toen de man zijn auto op de rijbaan tot stilstand had gebracht en poolshoogte ging nemen, bleek het wiel dat hem had ingehaald zijn eigen rechter voorwiel te zijn. Deze was afgebroken. Daar de auto niet meer kon rijden, werd een takelwagen besteld. Deze heeft de auto weggesleept.

Snelle Duitser

NIEUWEGEIN Op dinsdag 2 oktober is een automobilist die te snel over de A2 reed aangehouden en bekeurd.

Rond half tien in de avond zagen politiemensen een auto met te hoge snelheid over de rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein rijden, in de richting van Den Bosch. De politiemensen zetten de achtervolging in en constateerden dat de automobilist met een (reeds gecorrigeerde) snelheid van 140 km/u reed, terwijl er een maximum snelheid van 100 km/u geldt. De bestuurder kreeg en stopteken en daar het een 36-jarige man uit Duitsland betrof, werd hij verzocht mee te rijden naar het politiebureau in Nieuwegein.

Daar de man uit het buitenland kwam, moest hij de bekeuring direct betalen. De man was in het bezit van Engelse ponden en in overleg met de Officier van Justitie werd de boete vastgesteld op 100,- Engelse ponden. Nadat de man de boete had betaald, mocht hij zijn weg vervolgen.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom '
Lees ook