Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-10-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.50 uur
Straatroof

NIEUWEGEIN Op dinsdag 9 oktober is een vrouw van haar tas beroofd.

Rond half acht in de avond liep een 28-jarige vrouw uit Nieuwegein op het Hoog Zandveld. Zij hoorde dat achter haar een bromscooter naderde. Zij zag vervolgens dat de duopassagier haar zwarte attachetas van haar schouder probeerde te rukken. Zij hield aanvankelijk haar tas vast en werd daardoor met de bromscooter meegesleurd. Zij werd door één van de daders in haar zij geschopt, de bestuurder gaf gas en de vrouw zag zich gedwongen haar tas los te laten en kwam ten val. Zij liep daarbij letsel aan haar linkerpols, haar knieen en handen op.

De verdachten reden op een felgele bromscooter en droegen beiden een zwarte helm en zwarte kleding. De bijrijder had een licht getint uiterlijk. In de zwarte tas bevonden zich persoonlijke papieren en een portemonnee met bankpasjes en ruim f 100,-. Politiemensen hebben een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar hebben de verdachten niet meer aangetroffen.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op dinsdag 9 oktober heeft de politie binnen en buiten de bebouwde kom een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond op de Noord IJsseldijk tussen drie uur en half vijf in de middag plaats. Op het weggedeelte binnen de bebouwde kom bedroeg de maximumsnelheid 50 km/u en buiten de bebouwde kom 60 km/u. De hoogst geconstateerde snelheid binnen de bebouwde kom was 67 km/u en buiten de bebouwde kom 87 km/u. 21 Bestuurders werden bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Poging beroving

NIEUWEGEIN -Op zaterdag 6 oktober 2001, omstreeks 22:15 uur, heeft er in de Stormerdijkstraat op de hoek met de Schoolstraat een overval plaatsgevonden. Een medewerker van een afhaalrestaurant, een 35 jarige inwoner van Vianen, werd in zijn auto door twee mannen overvallen. De overval is mislukt doordat het slachtoffer begon te gillen en te claxonneren om zo de aandacht van de buurtbewoners te trekken. Hierop kozen de twee overvallers het hazenpad en zijn in onbekende richting gevlucht.Het ging om twee daders waarvan er een gekleed was in een grijze sweater met capuchon.

De politie is op zoek naar getuigen die kort voor, tijdens of na de overval iets hebben gezien dat mogelijk kan helpen dit misdrijf op te lossen. Getuigen wordt verzocht te bellen met 0900-8844, politie district Lekstroom afdeling Recherche.

Drie mannen aangehouden

SCHALKWIJK In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 oktober zijn drie mannen in verband met inbraak in een auto en poging diefstal van een auto aangehouden.

Rond half vier in de nacht kreeg de politie de melding dat drie mannen zich op de Wickenburghselaan verdacht tussen geparkeerde auto`s ophielden. Op de nabijgelegen Biesterlaan troffen politiemensen de drie mannen aan. Bij controle bleek dat één van hen een autoradio en inbrekersgereedschap bij zich had, een ander had ook inbrekersgereedschap bij zich. Daarop werden de drie mannen, 20, 23 en 26 jaar en allen afkomstig uit Utrecht, aangehouden.

De mannen bleken een auto op de Biesterlaan te hebben opengebroken, het contactslot te hebben vernield en de bedrading te hebben doorverbonden. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom '
Lees ook