Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-10-2001

Politieberichten district Lekstroom 11.30 uur
Aanhouding

HOUTEN Een 29-jarige man uit Houten is op vrijdagavond aangehouden op het Rond. De politie surveilleerde op het terrein tijdens de kermis. Hier zagen zij de man met een geopend flesje bier lopen. Dit is niet toegestaan.

De man werd aangesproken. Deze wilde vervolgens zijn naam niet geven en trachtte weg te lopen. Daarop werd hij gevorderd zijn naam te geven waarop de man begon te schelden en te dreigen richting de agenten. Vervolgens werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man kon na verhoor het bureau met een dagvaarding verlaten.

Ongeval met letsel

NIEUWEGEIN Op vrijdagochtend is een 13-jarige jongen op een fiets gewond geraakt door een aanrijding met een personenauto. De jongen uit Nieuwegein verleende geen voorrang toen hij de Batenburg overstak met zijn fiets. De 19-jarige bestuurder uit Linschoten kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen liep hierdoor letsel op aan zijn hoofd en knie en is per ambulance naar het Antoniusziekenhuis gebracht.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Vrijdagavond rond half tien kreeg de politie de melding dat op de Plettenburgerbaan een automobilist van links naar rechts slingerend over de rijbaan reed. Omdat de man gevaarlijk reed, kon hij uiteindelijk worden staande gehouden op de Laagravenseweg. De auto bleek niet verzekerd te zijn en de man, een 41-jarige man uit Nieuwegein, kon geen rijbewijs tonen. Ook weigerde hij medewerking aan een ademanalyse. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces verbaal is opgemaakt.

LOPIK Een 30-jarige automobilist uit Schoonhoven reed zaterdagmorgen om half vijf dermate slingerend over de Provincialeweg, dat hij op verdenking van het gebruik van alcohol werd staande gehouden. Hij bleek bij een ademanalyse op het politiebureau 1,55 promille alcohol in het bloed te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau, ontving een rijverbod en een proces verbaal.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom '
Lees ook