Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-09-2001

Politieberichten district Lekstroom, 11.45 uur
Houtenaar na hinderlijk gedrag aangehouden

HOUTEN Een 20-jarige man uit Houten is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden wegens hinderlijk gedrag in en bij een horecagelegenheid. De Houtenaar was opgekomen voor zijn jongere broer die volgens hem onterecht was beetgepakt door personeel van de gelegenheid.

Om verdere escalatie te voorkomen zette het personeel de Houtenaar buiten de deur. Hij bleef zich echter hinderlijk gedragen en wilde toch weer naar binnen. Door het opstootje verzamelde zich een groep toeschouwers. Inmiddels was de politie ter plaatse en sommeerde de Houtenaar daar weg te gaan. De Houtenaar gaf daarop de politieman een duw, waarop de Houtenaar werd aangehouden.

Bij de aanhouding verzette de Houtenaar zich, waarop de politieman en de Houtenaar op straat vielen. De 20-jarige liep een lichte verwonding boven zijn oog op. De politieman liep een schaafwond en een gekneusde elleboog op.

De Houtenaar werd voor nader onderzoek ingesloten.

Verkeerscontrole

HOUTEN De politie controleerde vrijdagavond diverse bromfietsers op Het Rond. Tegen 9 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt ondermeer voor het rijden zonder helm, niet hebben van een bromfietscertificaat en het opvoeren van de bromfiets.

Veel te snel: rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Een twintigjarige inwoner van Maarssen raakte vrijdagmiddag zijn rijbewijs kwijt doordat hij met liefst 138 km/u over de Jutphasestraatweg reed. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Politieagenten zagen de jongeman vrijdagmiddag rond twee uur rijden en controleerden zijn snelheid. De agenten wisten de jongeman te stoppen. Op het politiebureau werd zijn rijbewijs inbeslaggenomen.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom '
Lees ook