Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-02-2003
Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Op zaterdagochtend rond 08.00 uur heeft de politie op de Buizerdlaan een 22-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De agenten zagen de man bij de Weg naar de Poort voorsorteren voor de richting Zenderpark en toen abrupt wegrijden in de richting van Nieuwegein. Daarop werd de automobilist gevolgd en gestopt. Na een ademanalyse bleek de man met 420 ug/l alcohol in zijn bloed te hebben gereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Surveillerende agenten zagen op de Batauweg twee autos met flinke snelheid achter elkaar aan rijden en over de verkeerde rijstrook inhalen. Een van de voertuigen met daarin een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein negeerde in eerste instantie het stopteken, maar bij de Hofweide parkeerde hij zijn auto. Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 275 ug/l te hebben gereden. Hij kreeg drie bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen en een boete voor het rijden onder invloed van alcohol.

Oproep getuigen: Diefstal taxigeld

HOUTEN/BUNNIK - In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari omstreeks 02.30 uur is een taxichauffeur ter hoogte van de fietsenstalling bij de Spoorhaag bestolen van zijn portemonnee door vijf mannen.

De chauffeur had het vijftal met zijn taxibusje opgepikt bij discotheek Brothers in Bunnik en hen op verzoek naar het centrum van Houten gebracht. Hier ontstond een discussie en zag de chauffeur dat een van de mannen de portemonnee met taxigeld weggriste. Daarop gingen de vijf er rennend vandoor in de richting van Het Rond.

Signalement:
Vijf blanke mannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Allen droegen zij het haar kort en hadden een normaal postuur. Op deze avond droegen zij nette/sportieve kleding.

Getuigen van de diefstal of personen die meer informatie hebben over de diefstal worden verzocht contact op te nemen met de politie in Houten, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Ongeval met letsel

VIANEN Op zaterdagochtend is rond 08.15 uur een 23-jarige vrouw uit Bergijk licht gewond geraakt na een aanrijding met haar auto tegen een personenwagen van een 42-jarige vrouw uit Vianen. De 23-jarige vrouw wilde net vanaf een parkeervak aan de Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan wegrijden, maar zag door de beslagen ruiten niet de andere auto passeren. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw nek- en hoofdklachten opliep. Ambulancepersoneel heeft de vrouw op de plek van het ongeval behandeld. Beide voertuigen konden niet meer rijden en moesten weg getakeld worden.

Deel: ' Politieberichten district Lekstroom '
Lees ook