Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-07-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 14.20 uur) Woensdag 18 juli 2001

Maastricht, woninginbraken:
Op dinsdagmiddag 17 juli 2001 heeft tussen 08.00 en 16.00 uur in een woning aan de Red Horsestraat in Eijsden een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen door een achterdeur te forceren. De woning werd grotendeels doorzocht waarbij enkele juwelen en een geldbedrag van fl. 200,- werden ontvreemd. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

In een woning aan de Burg. Hennquinstraat te Maastricht heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een inbraak plaatsgevonden. De bewoonster werd midden in de nacht wakker en stond op. Toen zij beneden in haar woning kwam bemerkte zij dat er een raam openstond. Een op de tafel liggend portemonnee met daarin een geldbedrag van fl. 250,- alsmede een pakje sigaretten bleken te zijn verdwenen. Uit een kast werden een aantal juwelen weggenomen. Het slachtoffer waarschuwde daarna onmiddellijk de politie. Een inbreker werd ook bij een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. Zij heeft van de diefstal aangifte gedaan.

In een woning in Mheer heeft dinsdag 17 juli 2001 een inbraak plaatsgevonden. De bewoners kwamen dinsdagnamiddag thuis en bemerkten dat het hele huis overhoop was gehaald. De inbreker kon de woning binnendringen nadat hij een bovenlicht had geforceerd. De woning werd doorzocht waarbij een nog onbekend geldbedrag werd ontvreemd.

Maastricht, motorrijder gewond bij verkeersongeval: Een 59 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag 17 juli 2001 bij een verkeersongeval gewond geraakt op de Ambyerstraat Noord te Maastricht.
De motorrijder reed dinsdagmiddag over de Ambyerstraat Noord waar hij op de weg zand zag liggen. Hij wilde met zijn motor om de plek zand heenrijden maar raakte daarbij de controle over zijn motor kwijt. Mogelijk is een technisch gebrek aan de motor, het blijven hangen van de gashendel, mede debet aan het ongeval. De motorrijder kwam ten val waarbij de berijder met zijn bovenlichaam tegen een naast de rijbaan staande lichtmast klapte. Met veel pijn aan zijn borst bleef de motorrijder op de grond liggen. Hij werd door een ambulance naar het academisch ziekenhuis overgebracht waar een zwaar gekneusd borstbeen werd vastgesteld. De beschadigde motor moest door een bergingsbedrijf worden weg getakeld.

Maastricht, enkel gebroken bij verkeersongeval: Dinsdagavond 17 juli 2001 is een 21 jarige inwoonster van Maastricht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Marathonweg te Maastricht.
Het slachtoffer zat als bestuurster in een personenauto die over de Marathonweg reed in de richting van de Meerssenerweg te Maastricht. Door nog onbekende oorzaak heeft de automobiliste in de bocht naar rechts naar de in de weg gelegen tunnel de controle over haar voertuig kwijtgeraakt waarbij ze mogelijk te veel tegenstuur heeft gegeven. In de tunnel reed ze tegen de rechter tunnelwand aan. Bij deze aanrijding liep zij letsel op aan haar enkel. De auto werd zwaar beschadigd waarbij het linkervoorwiel brak. De automobiliste werd door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis waar een gebroken enkel werd vastgesteld. Een operatie was noodzakelijk waarna zij werd opgenomen. Haar auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Deel: ' Politieberichten district Limburg-Zuid Maastricht '
Lees ook