Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-08-2001 Politieberichten district Maastricht (JK) Zondag 12 augustus 2001 - 14.10 uur

Maastricht; inbraak in café
Zaterdag 11 augustus werd tussen 02.45-08.30 uur ingebroken in een café aan de Brusselseweg In Maastricht. De toegang werd verkregen na het verbreken van een deur. In het café werden twee speelautomaten opengebroken en het daarin zittende muntgeld buitgemaakt. Ook werd de inhoud van de spaarkas meegenomen. Hoe groot de totale buit is, is niet bekend.

Maastricht; Rolex-horloge gestolen
Een juwelier aan de Platielstraat in Maastricht kreeg zaterdag 11 augustus om 16.30 uur bezoek van een man die interesse had voor een Rolex-horloge. Op een gegeven moment gaf hij aan nog een ander horloge te willen zien. Toen de juwelier dit voor hem wilde pakken, griste hij het Rolex-horloge van tafel en rende ermee weg in de richting van het Vrijthof. Het uurwerk had een waarde van f.4250,-.

Maastricht; alcoholcontrole op het water
Zaterdag 11 augustus hield de politie een alcoholcontrole op de Maas in Maastricht. Daarbij moesten acht bestuurders van diverse boten een blaastest ondergaan. Opvallend was dat allen alcohol gedronken. Zeven van hen bleven echter onder de wettelijke limiet van 0,8 o/oo. Om 22.20 uur controleerde de bemanning van de politieboot op de Maas een 21-jarige man uit Eijsden die achter het roer van zijn motorboot stond. Deze man bleek wel teveel alcohol gedronken te hebben. De blaastest gaf bij hem een promillage aan van 1,46 reden waarom er proces-verbaal opgemaakt wordt. Het is overigens de eerste verdachte tegen wie de politie Limburg-Zuid proces-verbaal opmaakt wegens het met teveel alcohol op besturen van een boot. Er zullen meerder controles volgen.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht (JK) 14:10 uur '
Lees ook