Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-09-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 14.30 uur) Dinsdag 4 september 2001

Maastricht, verkeerscontrole:
Maandagavond 3 september 2001 heeft op de Prins Bisschopsingel te Maastricht een verkeerscontrole plaatsgevonden waarbij de nadruk lag op het gebruik van de autogordel en het voeren van verlichting. De controle vond plaats19.00 en 23.00 uur op het weggedeelte van de Prins Bisschopsingel richting J.F. Kenneysingel. Het aantal gecontroleerd motorvoertuig is niet bekend maar er werden 19 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van de verplichte autogordel of het niet in orde hebben van de verlichting. Er werd voor ruim 1000,-- aan opgelegde boetes geïnd.
Een bestuurder van een fiets die geen achterlicht voerde rook tijdens de controle behoorlijk naar het gebruik vanalcohol. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 1.6. Een meer dan drievoudige overschrijding van hetgeen maximaal is toegestaan. De fietser kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 160,-. Een automobilist onderging hetzelfde lot. Ook zijn adem rook naar het gebruik van alcohol waarop hij aan het politiebureau een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag hiervan gaf een kleine overschrijding aan het hetgeen maximaal is toegestaan. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410 en een boete van fl. 90,- wegens het niet dragen van de autogordel. De boetes werden dezelfde avond nog betaald.

Meerssen, twee winkeldieven bekeurd:
In een supermarkt aan de Kuilenstraat te Meerssen werd maandagavond 3 september 2001 door twee inwoners van Frankrijk een winkeldiefstal gepleegd.
Personeel zag vier personen maandagavond kort voor 19.00 uur de winkel binnenkomen. Het viertal splitste zich in twee groepjes en liep in de winkel rond. Nadat een Fransman een pot mosselen opende en hiervan begon te eten werd deze daarover aangesproken, maar een grote mond was het resultaat. Het personeel riep daarop de hulp van de politie in. Het tweetal werd daarop aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De twee anderen Fransen verlieten tijdens het politieoptreden de winkel waar werd buiten door de politie even aan te tand gevoeld. Na het in een rugzak aantreffen van uit de winkel afkomstig eetwaren die niet waren afgerekend werd dit tweetal eveneens aangehouden. Aan het politiebureau bleek dat een man in zijn onderbroek vlees, mosterd en koffie ter waarde van enkele tientjes verstopt had. Twee werden meteen na aankomst aan het politiebureau in vrijheid gesteld omdat zij niets gestolen hadden of daarbij behulpzaam waren geweest. Tegen de twee andere Fransen is proces-verbaal opgemaakt. Elk moesten zij fl. 240,- betalen na overleg met de Officier van Justitie. Een Fransman betaalde de boete meteen. De andere heeft ene transactievoorstel mee gekregen

Maastricht, dief aangehouden:
Een 34 jarige inwoner van Maastricht is maandag 3 september 2001 in een school gevestigd aan het Herdenkingsplein te Maastricht betrapt bij het wegnemen van een beurs.
Een medewerker van school trof na een korte afwezigheid in zijn lokaal een onbekende man aan. Deze vroeg de weg naar bepaalde lokalen en vertrok. De medewerker van school zocht daarna argwanend geworden naar zijn beurs maar trof deze niet meer aan. Meteen liep hij achter de man aan en trof deze op het schoolplein nog aan. Een beursdiefstal ontkende hij echter. Na enig aandringen liep de man mee naar de conciërge waar hij de beurs teruggaf. Echter er ontbraken fl. 175,-. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het politiebureau waar uit de kleding van de man de fl. 175,- te voorschijn kwamen. De man heeft de diefstal toegegeven. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, snelheidcontroles:
Maandag 3 september 2001 tussen 10.00 en 12.00 uur hebben op de Bosscherweg en de Brusselseweg te Maastricht snelheidscontroles plaatsgevonden. In het totaal werd de snelheid gemeten van 734 motorvoertuigen waarvan 189 bestuurders harder reden dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogt gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur die gemeten werd op de Brusselseweg terwijl de hoogste snelheid op de Bosscherweg 88 km per uur bedroeg. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht Limburg-Zuid '
Lees ook