Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-08-2001

Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.40 u) Dinsdag, 7 augustus 2001

District Maastricht

Maastricht; schennispleger aangehouden
Afgelopen maandagmorgen kreeg de politie een melding van een schennispleging op de Bonnefantenstraat in Maastricht. Bleek dat die maandagmorgen een man zijn geslachtsdeel had getoond aan een 30-jarige vrouw uit Maastricht. De gewaarschuwde politie trof op de Heksenstraat een 23-jarige man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De politie was al naar de verdachte op zoek. Hij wordt namelijk ook verdacht van een schennispleging afgelopen vrijdagmiddag aan de Zwingelput. Toen toonde een schennispleger zijn geslachtsdeel aan een 51-jarige vrouw uit Maastricht. Een tweetal mannen die de vrouw te hulp waren geschoten, renden toen de schennispleger achterna teneinde hem aan de politie te kunnen overdragen. Echter de schennispleger schopte naar een van hen en gooide op een gegeven moment met een trottoirtegel naar de ander (die de tegel wist te ontwijken). De schennispleger wist die vrijdagmiddag te ontkomen. Op basis van het opgegeven signalement kreeg de politie aanwijzingen dat het vermoedelijk om de gistermorgen aangehouden verdachte ging. Die is bij de politie bekend voor eerder soortgelijk gepleegde delicten.

Maastricht; drugsdealer aangehouden
Het projectteam verdovende middelen van de Maastrichtse politie en Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen maandagnamiddag op de Potteriestraat in Maastricht een 36-jarige automobilist uit Maastricht en een drietal inzittenden van een andere auto (een jongevrouw uit het Belgische Hermalle en twee mannen uit het Belgische Vise en Oupeye) aangehouden. De politie die aanwijzingen had dat de Maastrichtenaar zich mogelijk met drugshandel bezighoudt, ging afgelopen maandagnamiddag tot aanhouding over toen zij in de gaten kreeg dat er op de Potteriestraat een drugsdeal plaatsvond met de inzittenden van de Belgische auto. De Belgen bleken bij onderzoek bijna drie gram heroine bij zich te hebben. Die werden inbeslaggenomen. De Maastrichtenaar werd op verdenking van handel in verdovende middelen eveneens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Die bleek bij nader onderzoek ruim vijf gram heroine bij zich te hebben. De verdovende middelen werden samen met het geld dat hij bij zich had (enkele honderden guldens in Belgische valuta) en zijn auto inbeslaggenomen. De drie Belgen werden na verhoor als ongewenst vreemdeling overgedragen aan de Belgische autoriteiten. De Maastrichtse verdachte zit nog vast en heeft bekend de Belgen verdovende middelen te hebben verkocht. De politie stelt verder onderzoek in.

Maastricht/Valkenburg; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Grote Gracht in Maastricht van een 51-jarige automobilist uit Hulsberg bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Hoensbroek bekeurd met een boete van honderdzestig gulden. Bij controle afgelopen nacht op de Cauberg in Valkenburg bleek dat de jongeman onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij bijna 0,6 promille alcohol in zijn bloed had.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.40 u) '
Lees ook