Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-09-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 16.00 u) Zaterdag, 8 september 2001

District Maastricht

Maastricht; verdovende middelen
Bij controle afgelopen vrijdagavond op de van Hasseltkade in Maastricht van een 25-jarige man uit Maastricht bleek dat die verdovende middelen, allerlei bolletjes en zakjes poeders heroine/cocaine en marihuana (totaalgewicht ruim 11, gram) bij zich had. Alle verdovende middelen werden inbeslaggenomen en de verdachte werd aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.
De politie die afgelopen vrijdagavond een tweetal mannen zag op de Wilhelminakade in Maastricht en een drugsdeal vermoedde, heeft beide mannen, een 30-jarige Belg uit Bassenge en een 24-jarige man uit Maastricht aangehouden. De Belg had een gram cocaine bij zich en vlakbij de plek waar de Maastrichtenaar had gestaan vond de politie een honderdtal pillen (wordt nog onderzocht of het hierbij om XTC gaat, alsook wordt onderzocht van wie de pillen waren). ). Dit alles werd inbeslaggenomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De Maastrichtenaar heeft bekend de Belg verdovende middelen te hebben verkocht. De politie stelt een nader onderzoek in.
Op de Kleine Gracht bleek een 19-jarige jongeman uit Geleen een klein beetje verdovende middelen (cocaine) bij zich te hebben. Ook deze verdachte werd aangehouden waartegen hij zich overigens flink verzette (verdachte liep daarbij een gekneusde elleboog en een bult op; de agenten wat schaafwonden). De cocaine werd inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht/Meerssen; onder invloed
De politie heeft een 31-jarige automobilist uit Maastricht bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht op de Kobbesweg in Maastricht bleek dat de automobilist onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 0,6 promille alcohol in zijn bloed had.
Afgelopen vrijdagavond vond een aanrijding plaats op de Meerstraat in Bunde (gemeente Meerssen). Een 67-jarige automobilist uit Geulle botste met zijn auto tegen een tweetal lichtmasten. Bleek dat hij onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de man
1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie heeft een 31-jarige automobilist uit Valkenburg bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bleek dat hij afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht onder invloed achter het stuur van zijn auto te hebben gezeten. Ademanalyse wees uit dat de Valkenburger ruim 0,6 o/oo alcohol in zijn bloed had.

Meerssen/Ulestraten; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen vrijdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Stationstraat in Meerssen en op Humcoven in Ulestraten. Op de Stationstraat controleerde de politie totaal 169 voertuigbestuurders waarvan totaal 84 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (30 km p/u) hebben overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km p/u. Op de Humcoven in Ulestraten controleerde de politie totaal 515 voertuigbestuurders waarvan er totaal 67 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50 km p/u) hebben overtreden. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 82 km p/u. Zij krijgen allemaal de bekeuring thuisgestuurd.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten district Maastricht (RKey; 16.00 u) '
Lees ook