Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 15.15 uur) Dinsdag 21 augustus 2001

Maastricht, ramkraak mislukt:
Dinsdagmorgen 21 augustus 2001 heeft een ramkraak plaatsgevonden in een aan de Graanmarkt gevestigde antiekwinkel. De aangebrachte inbraakbeveiliging voorkwam dat de inbrekers in de winkel kwamen. Er werd wel een behoorlijke schade aangericht.
Dinsdagmorgen omstreeks 02.30 uur hebben onbekend gebleven dieven een poging gedaan om door middel van een auto de voorpui van een antiekwinkel aan de Graanmarkt te rammen en daardoor zich de toegang te verschaffen. Een wandelaar ontdekte de aangerichte schade en waarschuwde de politie. Uit de aangetroffen sporen kon de politie de poging tot inbraak af leiden. De voorpui van de antiekwinkel werd zwaar beschadigd en ontzet. Diverse ramen in de voorpui braken door het geweld. Echter door de aangebrachte inbraakbeveiliging, bestaande uit zwaar traliewerk, werd de toegang tot de antiekwinkel niet verkregen en kon er ook niets ontvreemd worden. De politie heeft na het kennisnemen van de ramkraak nog uitgebreid uitgekeken naar beschadigde autos met een kapotte koplamp waarvan delen voor de pui werden aangetroffen. De gebruikte auto werd echter niet aangetroffen.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 36 jarige inwoner van Gulpen is maandagavond 20 augustus 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist werd omstreeks 23.00 uur op de Tongerseweg te Maastricht gecontroleerd naar aanleiding van een defect aan de verlichting van zijn auto. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar alcohol te ruiken waarna deze een alcoholblaastest moest ondergaan. Ook de blaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De door de automobilist aan het politiebureau afgelegde ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 1 promille. Tegen de inwoner van Gulpen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van vier uur.

Meerssen, fietser gewond bij verkeersongeval:
Een 64 jarige fietser woonachtig te Meerssen is maandagavond 20 augustus 2001 gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelauto. De fietser reed omstreeks 17.0 uur over de Klinkenberg in Rothem en reed bergafwaarts. Hij kon om onbekende reden de snelheid van zijn fiets bergafwaarts niet voldoende afremmen en reed daarbij tegen de zijkant van een tegemoet rijdende bestelauto. Door de klap schoot de fietser richting trottoir waar hij ten val kwam. Met onbekend letsel werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.

Maastricht, straatroof:
Maandag 20 augustus 2001 werd in een telefooncel aan de Wijcker Brugstraat te Maastricht een 18 jarige inwoner van het Franse Auribeau beroofd. Hij werd daarbij met een steeksleutel op zijn hoofd geslagen waardoor hij enkele kleine wondjes op zijn hoofd opliep. Omstreeks 17.30 uur was de Fransman in een telefooncel aan de Wijcker Brugstraat een het telefoneren. Plotseling werd de deur van de telefooncel opengetrokken en vroeg een onbekende man of hij XTC wilde kopen. Vrijwel tegelijkertijd pakte de onbekende man de beurs vast die het slachtoffer in zijn handen had en probeerde deze in zij bezit te krijgen. De Fransman verzette zich daartegen en probeerde uit alle macht de beurs in zijn bezit te houden. Echter toen de onbekende man een steeksleutel uit zijn kleding pakte en de Fransman daar enkele malen mee op zijn hoofd sloeg moest deze de beurs los laten waarop de onbekende man er snel vandoor ging. In de beurs waren enkele tientjes aanwezig alsmede het paspoort en rijbewijs van het slachtoffer. Het slachtoffer liep tengevolge van de klappen op zijn hoofd enkele kleine wondjes op zijn hoofd op die in de huisartsenpost in het ziekenhuis werden bekeken. Ze behoefden verder geen behandeling.

Maastricht, ravage tgv aanrijding:
Op dinsdagmorgen 21 augustus 2001 heeft in de ochtendspits op de Statensingel een aanrijding tussen een personenauto en een stadsbus plaatsgevonden. Ten gevolge van de aanrijding werd een behoorlijke ravage aangericht.
Een 44 jarige automobilist uit Maastricht rijdende over de Ventweg van de Statensingel verleende boven aan de Statensingel nabij het Koningin Emmaplein te Maastricht vanmorgen omstreeks 08.25 uur geen vrije doorgang aan de bestuurder van een stadsbus die over de busstrook van de Statensingel reed. Beide voertuigen raakten met elkaar in botsing waardoor op de hoofdrijbaan van de Statensingel een behoorlijke ravage werd aangericht. De personenauto werd behoorlijk gedeukt maar erger beide assen braken. De bestuurder raakte door de klap van de aanrijding even buiten kennis. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij medisch werd onderzocht. Hij bleek een rib gekneusd te hebben.
Een takelbedrijf moest de door de assen gezakte auto optakelen en wegslepen. Het verkeer in de ochtendspits liep door de aanrijding en de bergingsactie heel wat vertraging op. Tegen de 44 jarige automobilist wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt wegens het niet verlenen van vrije doorgang.

Maastricht, auto op de kop bij aanrijding:
Dinsdagmorgen 21 augustus 2001 heeft op de kruising Limburglaan/afrit J. F. Kennedysingel een aanrijding plaats gevonden waarbij een van de autos totaal beschadigd raakte.
Mogelijk ten gevolge van het negeren van een rood uitstralend verkeerslicht ontstond omstreeks 09.30 uur op de genoemde kruising een verkeersongeval tussen twee personenautos. Een daarvan bestuurd door een 60 jarige inwoner van Roermond, reed weg vanaf de parkeerplaats van het Gouvernement terwijl de andere personenauto over de Hoge Weerd reed. Door de klap van de aanrijding kantelde op de kruising de personenauto die over de Hoge Weerd had gereden op zijn kop en raakte daarbij totaal loss. De 46 jarige inzittende van deze gekantelde auto woonachtig te Maastricht, voelde zich na de aanrijding niet lekker. Personeel van een ambulance verleende ter plaatse eerste hulp aan de bestuurders, maar deze behoefden niet meegenomen te worden naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, brand in woning:
Dinsdag 21 augustus 2001 heeft een brand plaats gevonden in een woning aan de Aert van Trichtweg te Maastricht. De brandweer had het vuur in de woning snel onder controle. Drie belendende percelen liepen rook en roetschade op.
Mogelijk omdat de kinderen iets op het vuur in de keuken hebben laten staan ontstond dinsdagmorgen 21 augustus kort na 09.00 uur brand in de keuken van de betreffende woning. De brand sloeg snel om zich heen en veroorzaakte een zware rookontwikkeling. De brandweer had het vuur op de benedenverdieping snel onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De bewoners konden tijdig hun woning verlaten. De gehele woning werd door de brand zwaar beschadigd waarbij de benedenverdieping het zwaarst getroffen werd en met name de keuken waar het vuur is begonnen. De bovenverdieping liep voornamelijk rook- en roetschade op. Drie naastgelegen woning liepen lichte rook- en roetschade op.
De stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand. De woning is tijdelijk onbewoonbaar.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook