Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 14.30 uur) Vrijdag 31 augustus 2001

Maastricht, woninginbraak:
Op donderdag 30 augustus 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Bergerstraat te Maastricht. De bewoner keerde in de middaguren terug in haar woning na een korte afwezigheid. Zij ontdekte dat tijdens haar afwezigheid een onbekende een ongewenst bezoek aan haar woning had gebracht. Via een zolderraam kon de woning worden betreden. Weggenomen werden paspoorten en kentekenbewijzen uit een kast in de woonkamer. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Valkenburg, insluiping in woning:
In een aan de Reinaldstraat te Valkenburg gelegen woning heeft zich gisteren een insluiping voorgedaan. De bewoners legden in de middaguren een heuptasje met daarin een beurs met fl. 500,- een aantal sleutels en een bankpasje op een stoel in de keuken. De bewoners zijn niet uit het huis weg geweest. Ongemerkt is vermoedelijk iemand via de geopende keukendeur aan de achterzijde van de woning binnengeslopen en heeft zich het heuptasje eigen gemaakt. In de avonduren trof een van de bewoners de tas op de binnenplaats va de woning aan. Alles zat er nog in behalve het geld. Van de insluiping en diefstal is aangifte gedaan.

Maastricht, auto geheel uitgebrand:
Een 35 jarige inwoonster van Bunde raakte donderdagmiddag 30 augustus 2001 haar auto voorgoed kwijt op de Maagdendries te Maastricht. Tijdens het rijden begon het in haar auto plotseling te ruiken naar verbrand plastic gevolgd door vlammen die onder de motorkap vandaan kwamen. De bestuurster bracht haar auto tot stilstand en verliet deze. Een politieauto die in de buurt surveilleerde werd door omstanders gewaarschuwd. De politieagenten probeerde met een autoblusser de brand te doven maar de vlammen waren inmiddels te hevig. De gewaarschuwd brandweer had de auto snel geblust. Echter de auto brandde geheel uit en kan bij de sloper worden afgeleverd. De restanten van de auto moesten door een bergingsbedrijf weg getakeld worden.

Valkenburg, rijden onder invloed:
Vrijdagmorgen 31 augustus 2001 s op de Daalhemmerweg te Valkenburg een auto van de weg geraakt en over de kop geslagen. De bestuurster die te diep in het glaasje gekeken had werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.
Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van een 29 jarige inwoonster van Bemelen vrijdagmorgen omstreeks 02.10 uur op de Daalhemmerweg te Valkenburg van de weg. Na eerst en paaltje omver gereden te hebben werd vervolgens een lichtmast geramd. Daarna sloeg de auto over de kop. Alle hulpdiensten werden naar de plaats van het ongeval gedirigeerd omdat de melding een aanrijding met een beknelling was. Echter ter plaatse bleek de bestuurster al op eigen kracht uit de auto geklommen te zijn. Zij liep enkele verwondingen op aan haar gezicht. Bij het eerste contact met de bestuurster rook zij behoorlijk naar alcohol. Een ambulance bracht haar naar het ziekenhuis waar door een politiearts van haar een bloedproef werd afgenomen. Deze zal voor verder onderzoek worden gezonden naar het Nederland Forensisch Instituut om het alcoholgehalte in het bloed vast te stellen. Het juiste letsel van het slachtoffer is onbekend gebleven. Zij werd wel ter observatie opgenomen. Haar auto moest door een takelbedrijf worde weggesleept. De politie maakt tegen de inwoonster van Bemelen proces-verbaal op.

Maastricht, aangetroffen in gestolen auto:
Een 21 jarige man uit het Duitse Pirmasins is donderdagmiddag 30 augustus 2001 door de politie aangehouden nadat hij slapend werd aangetroffen in een van diefstal afkomstige personenauto. De auto die slechts aan de voorzijde voorzien was van een Duits kenteken werd donderdagmiddag omstreeks 16.45 uur achter het tankstation aan de Doctor Schaepmanstraat te Maastricht door de politie aangetroffen. In de auto lag een man te slapen die geen goede verklaring kon geven wat hij slapend in de auto deed. Zijn kleding was bevuild met bloedspatten en uit de in de auto aangetroffen attributen bleek dat hij zich kort daarvoor een injectie had gezet. De man dacht dat hij zich inspoot met heroïne maar de verkoper van de drugs had hem stophoest verkocht, hetgeen hem niet goed was bekomen. . Na een controle bleek dat de auto in Duitsland gestolen was. De man werd aangehouden en ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal werd de inwoner van Pimasins door medewerkers van de afdeling Vreemdelingenzaken uit Nederland verwijderd. De auto gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook