Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-08-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.00 u) Zondag, 5 augustus 2001

District Maastricht

Maastricht; vlam in de pan
Afgelopen zaterdagavond omstreeks 20.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Czaar Peterstraat in Maastricht. Bleek dat de vlam in een pan met frituurvet was geslagen hetgeen gepaard ging met een flinke rookontwikkeling. De bewoonster lag in de rook op de grond en werd naar buiten gebracht waar ze weer bij kennis kwam. Zij werd voor medische verzorging per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook enkele huisdieren (een papegaai en enkele katjes) werden uit de woning gehaald en voor alle zekerheid / ter observatie even naar een dierenarts gebracht.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht omstreeks 02.30 uur kreeg de politie van buurtbewoners een melding dat er werd ingebroken in een verkeersbureau/winkel aan het Koningsplein. Getuigen die wakker waren geworden van een klap en glasgerinkel hadden gehoord, waarschuwden meteen de politie. Bleek dat een ruit was vernield. Het is nog niet duidelijk of er iets werd gestolen / wat er dan precies is gestolen, dat moet nog worden nagekeken. De politie die meteen in de omgeving een onderzoek instelde, trof even later op de Spoorweglaan een tweetal mannen aan die voldeden aan het door de getuigen opgegeven signalement. De beide verdachten, een 22-jarige man uit Maastricht en een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; onder invloed
Bij controle vanmorgen, zondagmorgenvroeg omstreeks 05.45 uur op de Eijsendaalseweg in Valkenburg-Houthem van een 28-jarige automobilist uit het Belgische Aubange bleek dat de Belg onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had.De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook