Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-08-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 13.45 u) Vrijdag, 10 augustus 2001

District Maastricht

Maastricht; straatroof
Een 16-jarig meisje uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer reed afgelopen donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur met haar snorfiets op de Scharnerweg in Maastricht toen zij door twee onbekende mannen (ieder rijdend op een bromfiets) omver werd geduwd. Vervolgens pakten zij het slachtoffer vast en beroofden haar van haar geld, ongeveer twintig gulden. Hierbij werd het meisje ook in haar gezicht geslagen. Met de buit zijn de twee straatrovers er vandoor gegaan. Een 12-jarige jongen uit Maastricht deed bij de politie ook aangifte van straatroof. Het slachtoffer fietste afgelopen donderdagavond omstreeks 20.30 uur op de Dr. Schaepmanstraat in Maastricht toen hij werd tegengehouden door een tweetal ongeveer even oude jongens. Die beroofden hem van zijn fiets en gingen met het rijwiel er vandoor (een van de twee jonge straatrovers had zelf al een fiets bij zich waarmee deze er vandoor ging).

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen donderdagavond omstreeks 21.00 uur vond op de Franciscus Romanusweg in Maastricht een kop/staart-aanrijding plaats tussen twee autos (alleen materiele schade). Bleek dat een 40-jarige automobilist uit Maastricht met zijn auto tegen de achterzijde was gebotst van een andere auto, bestuurd door 42-jarige Maastrichtenaar. De 40-jarige automobilist bleek onder invloed achter het stuur van zijn auto te hebben gezeten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 2.3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Valkenburg; gewond
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur is op de Cauberg in Valkenburg een 53-jarige bestuurster van een invalidenwagentje uit Maastricht bij een aanrijding gewond geraakt. De Maastrichtse vrouw reed met haar invalidenwagentje de Cauberg af waarbij zij op een gegeven moment met haar invalidenwagentje tegen een auto botste en ten val kwam. Het slachtoffer raakte bij de aanrijding gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens bekomen informatie heeft het slachtoffer inwendig letsel opgelopen en werd in het ziekenhuis geopereerd. Daarnaast heeft het slachtoffer een klaplong. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook