Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 14.50 uur) Maandag, 13 augustus 2001

Maastricht, woninginbraak:
In de nacht van zondag op maandag heeft in een woning aan de Kasteel Aldengoorstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden terwijl de bewoonster lag te slapen. Deze bemerkte de inbraak s-morgensvroeg bij het opstaan. De inbreker verschafte zich de toegang door een achterdeur te forceren. Voor zover tot nu toe kon worden vastgesteld werd alleen een handtas ontvreemd met daarin een betaalkaart, een beurs met fl. 75,- en een identiteitskaart. De bewoonster heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, rijden onder invloed:
In de nacht van zondag op maandag zijn in het district Maastricht drie automobilisten bekeurd wegens het rijden onder invloed. Op de Vijverdalseweg te Maastricht werd zondagavond omstreeks 23.15 uur een 57 jarige inwoner van Gulpen gecontroleerd naar aanleiding van een slingerend rijgedrag met zijn auto. De automobilist moest een blaastest ondergaan welke uitwees dat er alcohol in het spel was. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een meer dan drievoudige overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd.

Zondagavond kort voor middernacht controleerde een politiepatrouille een bromfietser die slingerend over de Humcoverstraat reed terwijl de bromfiets ook geen verlichting voerde. Na het afleggen van een blaastest die aangaf dat er alcohol in het spel was werd de bestuurder meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van 1.7 promille. Tegen de 34 jarige bromfietsbestuurder uit Ulestraten is proces-verbaal opgemaakt. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Een politiepatrouille trof maandagmorgen omstreeks 00.15 uur een personenauto op het fietspad van de kruising Via Regia en de Dr. Bakstraat te Maastricht aan. De automobilist gaf de politie te kennen dat het verkeerslicht maar niet op groen wilde springen. Hij had daarbij niet in de gaten dat hij met zijn auto op het fietspad stond. De automobilist vertoonde meerdere kenmerken van een bestuurder die behoorlijk diep in het glaasje gekeken had. Een blaastest afleggen lukte niet, waarna de automobilist meegenomen werd naar het politiebureau. Ook het afleggen van een ademanalyse mislukte waarna een politiearts van de bestuurder een bloedproef afnam. Tegen de 68 jarige inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 12 uur.

Maastricht, woninginbraak:
Zondagavond 12 augustus of vroege ochtenduren van maandag 13 augustus 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Angelicabeemd te Maastricht. De bewoonster trof bij haar thuiskomst omstreeks 02.00 uur haar woning geheel overhoop gehaald aan. Bleek dat er een inbraak had plaatsgevonden nadat een achterdeur was geforceerd. Uit de woning werden een kleurentelevisie, stereoapparatuur, diverse cds, porceleinen beeldjes en poppetjes, een aantal gouden juwelen en een computer ontvreemd.

Meerssen, inbraak in café:
In de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een café gevestigd aan de Molenveldweg te Meerssen. De inbraak werd omstreeks 05.00 uur ontdekt na het inwerking treden van het inbraakalarm. Echter bij een controle van het café werden geen inbrekers meer aangetroffen. Deze hadden inmiddels de vlucht genomen. De toegang tot het café werd verkregen door het forceren van een van de nooduitgangen. Het biljard en een tafelvoetbalspel bleken opengebroken te zijn en het weinige daarin aanwezige geld werd ontvreemd.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook