Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-07-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey 14.45 u) Dinsdag, 24 juli 2001

District Maastricht

Maastricht; van auto beroofd
Een 34-jarige man uit het Duitse Bergneustadt heeft bij de politie aangifte gedaan van beroving van zijn auto. Het slachtoffer parkeerde afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 00.30 uur zijn auto op de van Hasseltkade in Maastricht. Op het moment dat hij uitstapte kwamen er een tweetal onbekende mannen die hem meteen naar de grond werkten en hem zijn autosleutels afhandig maakten. Vervolgens reden ze met de auto van het slachtoffer, een zwarte BMW X5 (kentekennummer GM HL497) met hoge snelheid er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht; cafe-kraak
Bewoners van een woning aan de Eburonenweg in Maastricht die vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur wakker werden van gestommel in hun beneden gelegen cafe, ontdekten dat in het etablissement was ingebroken en dat de inbrekers enkele speelautomaten hadden opengebroken. De bewoners/cafe-eigenaar die in de omgeving gingen kijken, ontdekten in de omgeving enkele personen die zich meteen verspreidden en wegrenden. De gewaarschuwde politie heeft vanmorgenvroeg op basis van het ingestelde onderzoek en op basis van de door de bewoners/cafe-eigenaar opgegeven signalementen thuis in diens woning in Maastricht een 14-jarige jongeman aangehouden die zij verdenkt van mogelijke betrokkenheid bij de cafe-kraak. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Bij het cafe heeft de politie overigens een auto aangetroffen waarvan zij aanwijzingen heeft dat de auto is gestolen. De auto is voor nader onderzoek afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze verder onderzoek instelt en of de inbrekers ook iets te maken hebben met de bij het cafe aangetroffen gestolen auto.

Geulle; weigert medewerking
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 04.30 uur op de Essendijk in Geulle van een automobilist kreeg de politie aanwijzingen dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Zo sprak hij met dubbele tong, was hij onvast ter been en rook zijn adem naar het gebruik van alcoholhoudende drank. De verdachte weigerde echter zijn naam / personalia op te geven en weigerde medewerking aan het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie vordert het rijbewijs in van de verdachte en stelt verder onderzoek in waarna zij proces-verbaal tegen hem zal opmaken.

Meerssen; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht zag de politie op een parkeerplaats aan de Kuileneindestraat in Meerssen een tweetal mannen staan. De politie die dat niet vertrouwde ging terplaatse controleren waarbij ze ontdekte dat in een nabij geparkeerde auto was ingebroken. De twee mannen (21 / 22) uit Stein werden op verdenking van (betrokkenheid bij) de auto-inbraak aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De Meerssense auto-eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan van de auto-inbraak. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij onderzoekt ze ook of beide aangehouden verdachten daarmee iets van doen hebben.

Valkenburg; rijbewijs ingevorderd
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 64-jarige man uit Valkenburg. Die wordt ervan verdacht afgelopen maandagavond op de kruising Sibberkerkstraat / Burg. Winandsstraat met zijn auto tegen een verkeersbord te zijn gebotst en vervolgens de plaats van de aanrijding te hebben verlaten. De verdachte (die de aanrijding heeft bekend) bleek onder invloed. Ademanalyse wees uit dat hij ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Valkenburg; van sieraden beroofd
Twee jongemannen (20) uit Volendam hebben bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Beide Volendamse slachtoffers zaten afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.00 uur op een bankje in het Halderpark toen een groepje van ongeveer acht personen kwam aangelopen en van beide slachtoffers de gouden halsketting van de hals trokken. Daarbij werden de slachtoffers geslagen en geschopt. Het groepje agressievelingen is vervolgens met de beide halskettingen weggelopen. De politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook