Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-07-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.30 u) Dinsdag, 31 juli 2001

District Maastricht

Maastricht; potloodventer aangehouden
Afgelopen maandagmorgen heeft de politie op een perceel aan de Heksenstraat in Maastricht een 23-jarige man uit Maastricht aangehouden. Die wordt ervan verdacht die maandagmorgen aan enkele in een pand aldaar werkende vrouwen zijn geslachtsdeel te hebben getoond. De politie werd gewaarschuwd die de potloodventer inrekende. De verdachte werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandag radarsnelheidscontroles gehouden op de Tongerseweg in Maastricht. Totaal werden daarbij 1.116 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 310 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (50) overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km p/u.

Maastricht; onder invloed
De politie heeft afgelopen maandagavond op de Via Regia in Maastricht een 39-jarige automobilist uit Maastricht aangehouden. Die bleek onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse wees uit dat hij ruim vier maal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Daarnaast verdenkt de politie de Maastrichtenaar ervan die maandagavond op de Alexander Battalaan enkele banden van een aldaar geparkeerde auto te hebben lek gestoken. De verdachte had een mes bij zich hetgeen de politie heeft inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding van een ruzie op de Leliestraat in Maastricht. De politie die terplaatse ging trof er in deze straat een bloedende/gewonde 38-jarige man uit Maastricht aan. Die werd per ambulance voor medische verzorging overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht waar hij ter observatie voor een nachtje werd opgenomen. De politie heeft terplaatse twee mannen, een 30-jarige man uit Nuenen en een 29-jarige Maastrichtenaar aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de ruzie / strubbelingen welke daar heeft plaatsgevonden. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar hetgeen er is gebeurd.

Bunde; straatroof
Een 20-jarige man uit Geulle heeft bij de politie aangifte gedaan van een beroving. Het slachtoffer liep afgelopen maandagmiddag omstreeks 13.00 uur op de St. Rochusstraat in Bunde toen plotseling iemand vanachter kwam aangelopen en hem zijn gsm uit de handen griste. Met de gsm ging de straatrover, een jonge(man), kort donkere haren (leek op stoppels) en gekleed in een zwart T-shirt en donkere korte broek (boven de knie) er vandoor in de richting van Meerssen.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook