Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-07-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.15 u) Woensdag, 25 juli 2001

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Sporenstraat in Maastricht van een 45-jarige automobilist uit het Belgische Andenne kreeg de politie aanwijzingen dat de Belg onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Zo sprak hij met dubbele tong en bleef hij luid / hard spreken tegen de politie-agenten terwijl die vlakbij hem stonden. De politie hield de verdachte aan en bracht hem voor nader onderzoek over naar het politiebureau. Daar weigerde hij echter iedere medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De politie vordert het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Afgelopen nacht, omstreeks middernacht vond op de Spoorweglaan in Maastricht een aanrijding plaats. Een 54-jarige bestuurder van een fiets uit Maastricht botste met zijn rijwiel tegen een auto, bestuurd door een 45-jarige man, eveneens uit Maastricht. De fiets raakte bij de aanrijding flink beschadigd. Bleek dat de fietser onder invloed zijn rijwiel had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; in sokken
Bij controle afgelopen dinsdagavond op de Wilhelminakade in Maastricht van een 29-jarige man uit die plaats bleek dat de Maastrichtenaar verdovende middelen in zijn sokken had verstopt. De verdovende middelen, heroine en cocaine met een totaalgewicht van bijna twee gram werden inbeslaggenomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; aanhoudingen
De projectgroep verdovende middelen van de politie heeft afgelopen dinsdagavond bij een woning aan de Claudiushof in Maastricht twee Fransen (30 / 43) uit Vivier au Court en Vrigne aux Bois, alsook een 17-jarige Maastrichtenaar aangehouden. De twee Fransen bleken bij controle verdovende middelen, totaal ruim 25 gram heroine en cocaine en een paar XTC-tabletten bij zich te hebben. Zij verklaarden die te hebben gekocht van de Maastrichtenaar. Bij onderzoek in de woning vond de politie totaal 93 gram heroine, 8 gram cocaine, 185 XTC-tabletten en 1.100 gram poeder waarvan de politie vermoedt dat het ook heroine is (moet nog nader worden onderzocht). Alle verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek werden ingesloten. De beide Fransen zijn na verhoor als ongewenst vreemdeling uitgezet en de Maastrichtse verdachte zit nog altijd vast op verdenking van handel in verdovende middelen. Hij wordt vrijdag a.s. voorgeleid bij de officier van justitie in Maastricht.
De politie had aanwijzingen dat in de woning werd gehandeld in verdovende middelen. Ook had de politie vaker allerlei (overlast)klachten (van ondermeer af en aan rijdende autos, her der parkeren etc.) gekregen van buurtbewoners. Daarom ging de politie gisteravond dan ook tot actie over.

Valkenburg; met motor er vandoor
Een 26-jarige man die gisteravond / afgelopen dinsdagavond-laat aan de Limietstraat in Valkenburg zijn motor in de garage wilde stallen en doende was de garagepoort te openen, ontdekte plotseling dat iemand op zijn motor was gestapt en ermee vandoor reed. Het slachtoffer heeft bij de politie van de motordiefstal aangifte gedaan. Vervolgens vond met de gestolen motor gisteravond op de Bemelerweg in Sibbe een aanrijding plaats. Een motorbestuurder raakte er door nog onbekende oorzaak van de weg en botste vervolgens met de motor tegen enkele autos die op de oprit bij een woning stonden geparkeerd. De motorrijder is niet terplaatse gebleven / heeft de plaats van aanrijding met achterlating van de motor, verlaten. De motor is voor nader onderzoek veiliggesteld. Nader onderzoek wees uit dat in het ziekenhuis in Maastricht afgelopen nacht een 24-jarige man uit Heerlen was opgenomen met ernstig beenletsel waarvan de politie vermoedt / niet uitsluit dat die mogelijk bij deze aanrijding betrokken is geweest. De Heerlenaar kon nog niet worden gehoord omdat hij vannacht nog altijd medisch / operatief werd behandeld. De politie stelt verder onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook