Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 2-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 16.15) Dinsdag 2 oktober 2001

Maastricht, gevlucht na aanrijding:
Een 58 jarige fietser woonachtig te Maastricht is maandagmiddag 1 oktober 2001 in het Academisch ziekenhuis te Maastricht opgenomen nadat hij bij een verkeersongeval op de kruising Bergerstraat / Wethouder van Caldenborghlaan te Maastricht betrokken raakte bij een verkeersongeval.
De fietser reed maandagmiddag omstreeks 14.45 uur over de Wethouder van Caldenborghlaan in de richting van de Ambyerstraat Zuid en moest voorrang verlenen aan een van links uit de richting van de Scharnerweg rijdende bromfiets. Vermoedelijk is de fietser geschrokken van de snel naderende bromfiets waarbij hij hard in zijn remmen kneep. De fietser sloeg over de kop en werd daarna aangereden door de over de voorrangsweg rijden de bromfietser. Deze laatste kwam door de aanrijding evenals de fietser ten val maar krabbelde meteen daarna weer op en reed op zijn bromfiets weg van de plaats van het verkeersongeval. Daarbij bekommerde hij zich geheel niet om de toestand van de fietser.
Getuigen zagen het voorval plaatsvinden en zetten een achtervolging in achter de vluchtende bromfietser aan. Tijdens zijn vlucht kwam deze nog ten val en liet zijn bromfiets voor wat het was. Te voet rende hij weg en stapte snel in een stadsbus. De eerste stop die de stadbus maakte was..ter hoogte van het verkeersongeval. Daar werd hij door diverse getuigen herkend. Deze haalden hem daarop uit de bus en hielden hem vast totdat de politie ter plaatse kwam. De vluchtende bromfietsbestuurder deed echter voorkomen alsof hij van niets wist. Hij werd daarna door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.
De 58 jarige fietser raakte door de aanrijding enkele minuten buiten kennis en bleef op het wegdek liggen. Hem werd door omstaanders eerste hulp geboden in afwachting van de komst van een ambulance en zijn transport naar het A.Z.M. In het ziekenhuis werd het slachtoffer ter observatie opgenomen op de afdeling intensieve zorg. De bromfietser, een 20 jarige inwoner van Hoensbroek, bleek na de aanrijding gevlucht te zijn, omdat hij kort daarvoor een gestolen bromfiets had gekocht. Om de ontdekking van de diefstal te voorkomen was hij weggereden van de ongevalsplek.

Maastricht, man mishandeld:
Een 34 jarige inwoner van Maastricht is maandagavond 1 oktober 2001 mishandeld door een man en een vrouw die mogelijk de vernielers waren van een auto.
Een getuige zag omstreeks 22.30 uur dat de buitenspiegel van een auto, die geparkeerd stond op het Keurmeestersplein te Maastricht, door een man werd vernield welke in gezelschap was van een meisje met blond haar. Het tweetal liep na de vernieling weg. De eigenaar, geattendeerd door de getuige, liep meteen achter het tweetal aan en trof deze aan op de hoek Keurmeestersdreef / Javastraat. Daar riep hij beiden ter verantwoording en pakte hij een van beiden vast waarop hij meteen een fikse klap kreeg. Het tweetal liep daarop weg maar de eigenaar van de auto trof het tweetal op de Touwslagersdreef opnieuw aan. Daar kwam het weer tot een confrontatie waarbij de eigenaar van de auto opnieuw klappen kreeg en het tweetal kon ontkomen. Het slachtoffer liep door de klappen hoofdpijn op, was misselijk en had pijn over zijn hele lichaam. Het slachtoffer doet vandaag aangifte van de mishandeling en de vernieling aan zijn auto. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar het tweetal.

Maastricht, oplichter aangehouden:
Een 26 jarige inwoner van het Franse Aulnay-Bois is maandagmiddag 1 oktober 2001 door de politie aangehouden nadat hij bij een wisselkantoor te Maastricht gestolen travellercheques probeerde in te wisselen.
Een medewerkster van het wisselkantoor bemerkte maandagmiddag omstreeks 12.30 uur dat de travellercheques, die een onbekend klant bij het wisselkantoor probeerde in te wisselen, van diefstal afkomstig waren. Ongemerkt voor de klant waarschuwde zij de politie. Toen deze ter plaatse kwam zette de onbekende klant het meteen op een lopen. Een achtervolging te voet begon over de St. Catharinastraat, de Batterijstraat en de Breulingstraat. Een automobilist bood de helpende hand en liet de politieagente instappen waarna de onbekende man kort daarna klem gereden kon worden en hij door de politieagente aangehouden werd. Hij werd ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek.
De inwoner van Frankrijk bleek in het totaal bijna 30 gestolen travellercheques in zijn bezit te hebben. Deze bleken afkomstig te zijn uit een grote partij in Zweden gestolen travellercheques. In de binnenstad van Maastricht werd de auto van de Fransman aangetroffen. Deze auto bleek internationaal gesignaleerd te staan omdat deze was gehuurd met valse papieren. Diverse buitenlandse autoriteiten hebben inmiddels belangstelling getoond voor de aangehouden verdachte. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. In afwachting van zijn uitlevering aan Frankrijk wordt hij vastgehouden. De politie van Maastricht stelt een verder onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook