Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.30 uur) Donderdag 4 oktober 2001

Bunde, inbraak in clubgebouw tennisvereniging:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in het verenigingsgebouw van de tennisvereniging gevestigd aan het Heiveld in Bunde. De inbraak werd woensdagmorgen 3 oktober 2001 omstreeks 09.00 uur ontdekt na het aantreffen van enkele vernielde ruiten. In de keuken van het gebouw deed de inbreker zich tegoed aan enkele etenswaren. Zo at hij eenaantal frikadellen en worstjes en dronk hij een aantal flesjes frisdrank. Er werd verder niets ontvreemd. Namens de tennisvereniging is van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Een 19 jarige inwoner van het Franse Sombreville is woensdagmiddag 3 oktober 2001 door de politie bekeurd na het plegen van een winkeldiefstal.
Personeel van een grootwinkelbedrijf aan de Grote Staat te Maastricht bemerkte woensdagmiddag dat een klant ongemerkt een trainingsbroek met een waarde van enkele tientjes had ontvreemd. Na een bezoek aan een pashokje met medeneming van twee broeken. miste het personeel een trainingsbroek. Omdat de winkeldief een andere trainingsbroek had teruggelegd duurde het even voordat de diefstal voor 100% zeker was. De winkeldief had het winkelbedrijf inmiddels verlaten. Een bedrijfsbeveiliger ging naar de winkeldief op zoek en trof hem op straat nog aan. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht zal hij zich op korte termijn bij de officier van justitie moeten verantwoorden.

Maastricht, gewonden bij verkeersongeval:
Bij een verkeersongeval tussen een bromfietser en een voetganger op de Akersteenweg te Maastricht zijn woensdagmiddag 3 oktober 2001 twee personen gewond geraakt.
Een 18 jarige bromfietser woonachtig te Maastricht reed omstreeks 15,00 uur over het fietspad van de Akersteenweg te Maastricht komende uit de richting van Cadier en Keer en rijdende in de richting van de J.F. Kennedysingel. Ter hoogte van de langs de Akersteenweg gelegen bushalte stak plotseling vanaf het trottoir en vrouw het fietspad over. De bromfietser kon een aanrijding met de vrouw niet meer voorkomen en beiden kwamen met elkaar in aanraking. De bromfietser schoot na de aanrijding richting trottoir waar hij onzacht in aanraking kwam met een lichtmast. Hij raakte buiten bewustzijn. Zowel de bromfietser als de voetgangster, een 70 jarige inwoonster van Maastricht, werden door ambulances overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. Bij de bromfietser werd rugletsel en diverse kneuzingen vastgesteld, bij de voetgangster een gebroken sleutelbeen en eveneens diverse kneuzingen. Een politiearts heeft van de bromfietsbestuurder een bloedproef afgenomen welke voor verder onderzoek naar het Nederlands forensisch instituut te Rijswijk gezonden wordt.

Maastricht, snelheidscontroles:
Het Verkeershandhavingsteam van de politie in de regio Limburg-Zuid heeft woensdag 3 oktober 2001 op diverse plaatsen in Maastricht en Valkenburg verkeerscontroles gehouden. De controles vonden tussen 16.15 en 21.45 uur plaats op de Rijksweg te Maastricht, de Rijksweg en op Broekhem te Valkenburg.
Op de Rijksweg te Maastricht reden van de 320 gecontroleerde motorvoertuigen vijf bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km per uur. Op de Rijksweg te Valkenburg reden van de 370 motorvoertuigen achttien bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 70 km per uur en op Broekhem te Valkenburg reden van de 80 motorvoertuigen tien bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 70 km per uur. De hoogste snelheid werd gemeten op de Rijksweg te Maastricht waar een automobilist 115 km per uur reed, 35 km per uur te hard. Dertien bestuurders kregen daarnaast een proces-verbaal omdat zij de verplichte autogordel niet droegen.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook