Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 15.20) Woensdag 10 oktober 2001

Maastricht, woninginbraken:
Op dinsdagmiddag 9 oktober 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Burgemeester Kessensingel te Maastricht. De bewoonster verliet dinsdagmiddag haar woning en sloot deze goed af, waarbij als laatste alle rolluiken van de woning werden gesloten. Toen zij in de avonduren bij haar woning terugkeerde bleken de rolluiken aan de achterzijde van de woning geopend te zijn. Bij het betreden van haar woning bleek een inbraak plaatsgevonden te hebben. Vermoedelijk heeft de dief met een valse sleutel de woning betreden. De woning werd geheel doorzocht waarbij diverse sieraden en een geldbedrag van enkele tientjes werden ontvreemd. De bewoonster heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Dinsdagmiddag 9 oktober 2001 heeft tijdens de afwezigheid van de bewoners een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Proosdijweg te Maastricht. Het slot van de toegangsdeur van het appartement op de derde etage werd geforceerd waarna de inbreker de toegang verkreeg. De woning bleek geheel doorzocht te zijn, waarbij enkele gouden sieraden werden ontvreemd.

In Rothem vond dinsdagavond 9 oktober 2001 tussen 19.15 en 21.15 uur een inbraak plaats in een woning gelegen aan de Gapert. De inbreker verschafte zich vermoedelijk de toegang tot de woning middels een valse sleutel. De woning werd geheel doorzocht waarbij een beurs, een GSM en een horloge werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 38 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmorgen 10 oktober 2001 door de politie aangehouden nadat een getuige zag dat de verdachte probeerde in te breken in een winkelpand aan de Wijcker Grachtstraat te Maastricht.
De getuige zag woensdagmorgen omstreeks 03.45 uur op de Wijcker Grachtstraat een man bezig met het forceren van een etalage van een bedrijf. De getuige zag hoe de inbreker met een breekvoorwerp bezig was een ruit uit een sponning van een raam te halen. De getuige waarschuwde daarop meteen met zijn GSM de politie die kort daarna ter plaatse kwam. De inbreker had in de tussentijd bemerkt dat hij werd gade geslagen door de getuige waarna hij zijn poging in te breken opgaf en wegliep. In dezelfde straat kon de politie de man op aanwijzing van de getuige aanhouden. Bij zijn aanhouding bleek de inbreker in het bezit te zijn van meerdere inbrekerswerktuigen waaronder schroevendraaiers en een waterpomptang. De verdachte werd aan het politiebureau voor verder onderzoek ingesloten. Bij zijn verhoor ontkende hij ook maar iets met de inbraak te maken te hebben. De inbrekerswerktuigen had hij alleen maar bij zich om andere mensen te helpen. De politie maakt tegen de 38 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal op.

Maastricht inbreker op heterdaad aangehouden:
Een 19 jarige inwoner van Ede is woensdagmorgen 10 oktober 2001 in de Elisabeth Gruytersstraat te Maastricht door de politie op heterdaad betrapt bij het plegen van een woninginbraak. Hij werd daarna als verdacht van het plegen van een woninginbraak aangehouden. Na een telefoontje van een buurtbewoner, die vermoedde dat er in een woning aan de Elisabeth Gruytersstraat te Maastricht ingebroken werd, spoedde de poltie zich vanmorgen omstreeks 04.05 uur ter plaatse. Voor de betreffende woning trof de politie een man aan die bezig was een personenauto in te inladen met computerapparatuur en een televisie. De man verklaarde dat hij in opdracht van een familielid aan het verhuizen was. Echter uit alles bleek dat zijn verhaal ter plaatse verzonnen was. Op een van de slaapkamers bleek een ruit ingegooid te zijn terwijl in de woning alle kasten en laden doorzocht waren. Nadat de verdachte aangehouden was probeerde hij ongezien voor de politie een bos autosleutels weg te gooien, hetgeen echter wel opgemerkt werd. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Daar bleek dat de aangehouden verdachte niet teruggekeerd was van een verlof tijdens een detentie in de Rijksinrichting voor jongens in Den Dolder. Tijdens zijn verhoor bekende de verdachte afgelopen weekeinde bij een familielid in Ede ingebroken te hebben en daarbij onder andere een auto gestolen te hebben. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, aanrijding veroorzaakt onder invloed: Een 49 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagavond 10 oktober 2001 door de politie aangehouden nadat hij in Oost Maarland een aanrijding met een muurtje veroorzaakte en daarna wegreed van de plaats van het ongeval. Hij bleek bij onderzoek onder invloed zijn auto bestuurd te hebben.
Op een parkeerplaats van een cafe in Oost Maarland reed de inwoner van Maastricht gisteravond omstreeks 20.00 uur een muurtje omver waarna hij wegreed van de ongevalsplek. De uitbater van het cafe, die de klap van de aanrijding gehoord had, zag nog juist de veroorzaker van het parkeerterrein wegrijden en noteerde het kenteken van de auto. Daarna stelde hij de politie van het gebeuren in kennis. De politie ging naar het woonadres van de verdachte, maar hij bleek niet thuis te zijn. Zijn bij de woning geparkeerde auto vertoonde schade die overeenkwam met de aanrijdinghoogte van het muurtje. De bewoner meldde zich echter kort daarna thuis. Hij rook stevig naar alcoholhoudende drank waarna hij voor het vluchtmisdrijf en het rijden onder invloed werd aangehouden. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van bijna 2.1 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook