Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 15.11) Vrijdag 21 september 2001

Maastricht, diverse verkeersovertredingen:
Een 25 jarige inwoner van het Luxemburgse Knutange is vrijdagmorgen 21 september 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van diverse verkeersovertredingen.
De automobilist reed omstreeks 01.35 uur over de busbaan van de Stadhuisstraat terwijl zijn auto nagenoeg geen verlichting voerde. De bestuurder werd daarop aan de kant gezet en gecontroleerd. Bij de daarop volgende controle bleek de auto ook nog een kale band te hebben terwijl daarnaast in het handschoenenvakje een verboden steekwapen, een stiletto, werd aangetroffen. De bestuurder werd daarop aangehouden en aan het bureau ingesloten voor verder onderzoek. Na verhoor werd hij in de loop van vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. Voor de geleegde verkeersovertredingen moet de inwoner van Luxemburg fl. 300,- betalen en voor het bezit van het verboden steekwapen een boete van fl. 300,-.

Maastricht, bedrijfsinbraak:
Tussen donderdag 20 september 2001 17.30 en vrijdagmorgen 03.00 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan het Rondeel te Maastricht. De toegang werd verkregen na het forceren van een kunststofraam. Bij het betreden van het bedrijf trad het inbraakalarm inwerking maar nadat de politie kort daarna ter plaatse kwam bleken de inbrekers al vertrokken te zijn. Zij bleken die computers en drie monitoren meegenomen te hebben. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, proces-verbaal voor bezit softdrugs: Tegen een 22 jarige inwoner van het Belgische Huy heeft de politie te Maastricht donderdagavond 20 september 2001 proces-verbaal opgemaakt wegens het bezit van softdrugs.
De inwoner van Huy liep donderdagavond omstreeks 20.45 uur over de Bosscherweg te Maastricht en vertoonde een vreemd gedrag bij het zien naderen van een opvallende politieauto. Nadat de man gecontroleerd werd bleek hij in het bezit te zijn van 7 gram marihuana. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau om een verder onderzoek in te stellen. Bij een onderzoek in zijn kleding kwam een pakketje van ruim 70 gram eveneens marihuana te voorschijn. De drugs werden in beslag genomen en de man werd ingesloten. In de loop van vrijdagmiddag werd hij na verhoor met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld. Hij werd door de Koninklijke Marechaussee uit het land verwijderd en overgedragen aan de Belgische politie.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook