Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.35) Vrijdag 28 september 2001

Maastricht, rijden onder invloed:
Vrijdagmorgen 28 september 2001 is een 25 jarige inwoner van Berg en Terblijt door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De automobilist werd vrijdagmorgen omstreeks 00.30 uur op de Langen Akker te Berg en Terblijt gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek dat de bestuurder naar het gebruik van alcohol rook. De daarna afgelegde alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 0.7 promille. Tegen de inwoner van Berg en Terblijt werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door de Officier van Justitie kan vorkomen. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur in zijn bezit.

Maastricht, snelheidscontroles:
Op de Bergerstraat te Maastricht heeft op donderdagavond 27 september 2001 tussen 18.30 en 20.20 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto van de politie controleerde de snelheid van 611 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 109 bestuurders harder bleken te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur dat toegestaan is binnen de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur. Alle snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd. De bestuurder die 105 km per uur reed bleek een uitschieter te zijn. De andere snelheidsovertreders bleken niet harder te rijden dan 87 km per uur.
De snelheidsduivel, een bestuurder van een Golfje VR-6, remde zijn voertuig abrupt af nadat hij al geflitst was. Om ervan zeker te zijn dat het wel een snelheidscontrole betrof draaide hij zijn voertuig, reed langs, keerde daarna opnieuw en stopte naast de radarauto. Stilstaande joeg hij de toerenteller van zijn auto op tot ver over het rood en reed daarna met gierende banden weg. Hij liet een rubberspoor op het wegdek achter van 35 meter. Hem staat niet alleen en fikse geldboete te wachten maar mogelijk ook de aanschaf van een paar nieuwe banden.

Maastricht, motor gestolen:
Een 32 jarige inwoner van Tegelen heeft donderdagmiddag 27 september 2001 bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van zijn motor. Hij parkeerde donderdagmiddag omstreeks 14.15 uur zijn motor op het Vrijthof te Maastricht en bezocht daarna de binnenstad. Hij had zijn motor afgesloten met een schijfremslot, een stuurslot en had teven het inbraakalarm geactiveerd. Toen hij ruim een uurtje later terugkwam op de plaats waar hij zijn motor geparkeerde had bleek de motor, een rode Ducati type 888 SP, gestolen te zijn. De motor die slechts enkele maanden oud is, heeft een waarde van ruim fl. 30.000,-.

Meerssen, snorfietser gewond bij aanrijding:
Een 21 jarige inwoner van Meerssen is donderdagavond 27 september 2001 op de Pastoor M. Sterckenstraat te Meerssen gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto.
De bestuurder van de snorfiets reed omstreeks 22.45 uur over de Pastoor G. Castrostraat in de richting van de Pastoor J. Aussemsstraat in Meerssen. Bij het rijden over de Pastoor G. Castrostraat kruiste hij de Pastoor M. Sterckenstraat. Voor deze kruising ging de snorfietser links van de weg rijden. Een 26 jarige automobilist uit het Belgische Dilsen Stockem werd bij het oprijden van de kruising vanaf de Pastoor M. Sterckenstraat volledig verrast door de van links het een hoge snelheid naderende snorfietser en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De snorfiets ramde de personenauto en beschadigde daarbij de gehele linkerzijkant van de auto. De bromfietser kwam ten val en bleef gewond op het wegdek liggen. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht.
De politie stelt een verder onderzoek in. De bromfiets is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Tegen de snorfietser wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook