Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 10.50 uur) Woensdag 19 september 2001

Maastricht, snelheidscontroles:
Op dinsdag 18 september 2001 heeft op de Rijksweg in Eijsden een snelheidscontrole plaatsgevonden naar aanleiding van meerder klachten van buurtbewoners over het rijden met hoge snelheden in de avonduren. Tussen 19.20 en 20.50 uur controleerde de radarauto 302 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 88 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De bestuurder van een Belgische personenauto reed het hardst. Hij reed met een snelheid van 102 km per uur over de Rijksweg. De overtredingen werden alle fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Aansluitend tussen 21.05 en 22.40 uur werd op de Kloppenbergweg in Eijsden eveneens na klachten van de buurtbewoners gecontroleerd. Van de 213 gecontroleerde motorvoertuigen reden 69 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gereden snelheid bedroeg 128 km per uur. Deze bestuurder kwam kort daarna nogmaals langs de radarauto gereden om er wel zeker van te zijn dat hij was geflitst. Hij hield zich de tweede maal wel aan de geldende snelheid. Alle snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Dezelfde avond werd een snelheidsovertreding geconstateerd door de bemanning van een politie-auto op de Rijksweg te Margraten. Een motorrijder werd geklokt op een snelheid van 172 km per uur, gecorrigeerd naar 166 km per uur, terwijl er maar 80 km per uur gereden mocht worden. 86 km te hard dus. Het rijbewijs van de 30 jarige motorrijder uit Wijlre werd door de politie ingevorderd en mocht derhalve dus ook niet veder rijden. Hij zal zich op korte termijn bij de officier van Justitie mogen verantwoorden. Hem staat tenminste een fikse geldboete te wachten.

Maastricht, fikse buit bij winkelinbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een inbraak gepleegd in een modezaak gevestigd aan de Bredestraat te Maastricht. De inbraak werd woensdagmorgen gepleegd rond 04.15 uur waarna ook het inbraakalarm van de winkel in werking trad. Politie en eigenaar stelden vast dat er een inbraak had plaatsgevonden en dat de inbrekers al vertrokken waren. Deze hadden de ruit van de toegangsdeur geforceerd en het daarachter gelegen stalen rolluik geforceerd. Hierna werd uit de winkel voor enkele tienduizenden guldens aan kleding ontvreemd. De gedupeerde eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
De politie heeft dinsdag 18 september 2001 tegen een 40 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt nadat deze op heterdaad was betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
De inwoner van Maastricht nam rond 18.00 uur in het grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Grote Staat een trui, twee broeken en een beurs weg met een gezamenlijke waarde van fl. 360,-. Toen hij daarmee zonder te betalen de winkel wilde verlaten werd hij ter verantwoording geroepen door het beveiligingspersoneel. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij deed afstand van de gestolen spullen die inmiddels terug zijn naar de rechtmatige eigenaar. Na verhoor kon de inwoner van Maastricht huiswaarts. Hij zal zich op korte termijn in het kader van snelrecht bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden over zijn handelen.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook