Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 15.00 uur) Maandag 24 september 2001

Maastricht, inbreker aangehouden:
Maandagmorgen 24 september 2001 heeft een medewerker van een beveiligingsbedrijf een 47 jarige inwoner van Maastricht op heterdaad betrapt bij het plegen van een inbraak in een aan de Fregatweg gelegen bedrijf.
De medewerker van het beveiligingsbedrijf zag maandagmorgen omstreeks 00.40 uur tijden het rijden van zijn ronde een man lopen over de Fregatweg in de Beatrixhaven te Maastricht. Gelet op het late tijdstip en de plaats waar hij de man zag lopen vond de beveiliger dit maar vreemd en hield de man vanuit zijn auto in de gaten. Hij zag de man het terrein van een aldaar gelegen bedrijf oplopen en raakte hem daarna kwijt. Enige tijd daarna stelde hij op het bedrijfsterrein een onderzoek in. De beveiliger trof een openstaande poort aan die kort daarvoor nog gesloten was. Het slot in de poort bleek geforceerd te zijn. Bij het oprijden van het terrein werd de beveiliger opnieuw geconfronteerd met dezelfde man die over zijn aanwezigheid geen plausibele verklaring kon geven. De man liep daarop weg van het bedrijfsterrein. De beveiliger had inmiddels de politie al gewaarschuwd. De man werd door de politie op de Schoenerweg te Maastricht aangehouden. Hij had een klauwhamer in zijn broeksband zitten en in zijn kleding verder een mes en een paar werkhandschoenen. De man werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In het bedrijf zelf bleek niet ingebroken te zijn.

Maastricht, inbraak in sportkantine:
Zondagavond heeft een inbraak plaatsgevonden in de kantine van de tennisclub gevestigd aan de Kleiveldweg te Geulle. Een wandelaar die zondagavond omstreeks 21.30 uur zijn hond uitliet hoorde uit de richting van de tennisclub glasgerinkel en zag kort daarna bij het tenniscentrum twee onbekende jongens staan. Nadat hij een inbraak vermoedde liep hij huiswaarts vanwaar hij de politie informeerde. Een politiepatrouille trof ter plaatse de jongeren niet meer aan. Wel bleek er een inbraak plaatsgevonden te hebben. Een ruit bleek ingegooid te zijn. Er bleek slechts wat frisdrank ontvreemd te zijn. Namens de tennisvereniging is van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, dievegge aangehouden:
Een 35 jarige inwoonster van Maastricht is zondag 23 september 2001 door de politie aangehouden nadat zij in het ziekenhuis te Maastricht een videocamera van een kamer had weggenomen.
De eigenaar van de videocamera, een 41 jarige inwoner van Venlo, wiens vrouw en kind in het ziekenhuis te Maastricht waren opgenomen, miste zondagavond vanaf een patiëntenkamer een videocamera. Kort voordat de diefstal werd bemerkt had hij een vrouw op de afdeling zien lopen waarvan hij dacht dat deze de diefstal wel eens gepleegd zou kunnen hebben. Via de afdeling beveiliging van het ziekenhuis bleek dat de betreffende vrouw met een taxi van het ziekenhuis was weggereden. De betreffende taxichauffeur kon achterhaald worden. Hij bleek de vrouw ook vervoerd te hebben. Tijdens de rit bleek de vrouw geen geld bij zich te hebben en bood de chauffeur de camera aan. De chauffeur nam de camera als borg aan en gaf de vrouw daar fl. 100,- voor in plaats. De ritprijs zou vandaag alsnog betaald worden. De chauffeur, een 33 jarige inwoner van Maastricht, werd daarop door de politie als verdacht van het plegen van heling aangehouden. De filmcamera bleek hij nog in zijn bezit te hebben. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De vrouw die de diefstal gepleegd zou hebben werd kort daarna in het stadsdeel de Heeg aangehouden. Ook zij is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De taxichauffeur is in de loop van maandagmorgen na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De vrouw wordt in de loop van de middag in vrijheid gesteld. Zowel tegen de dievegge als de heler wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, fl. 475, boete voor aanwezigheid hennepplanten: Bij een onderzoek in aanwezigheid van de bewoner heeft de politie maandagmorgen 24 september 2001 in een woning aan de Resedastraat te Maastricht 18 henneplanten en een assimilatielamp aangetroffen. Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving. De politie trof vanmorgen bij het onderzoek in de woning met volledige medewerking van de bewoner in het pand een kleine hennepkwekerij aan bestaande uit de 18 hennepplanten die beschenen werden door een assimilatielamp. Verder trof de politie een transformator en een koolstoffilter aan om de henneplucht te filteren en deze daarna in de buitenlucht de blazen. De kwekerij werd ontmanteld en de planten werden na monsterneming vernietigd. De officier van Justitie bepaalde de boete in het kader van afhandeling Snelrecht, wegens het voorhanden hebben van de hennepplanten, op fl. 475,-.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook