Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.45 uur) Dinsdag 18 september 2001

Maastricht, meisje beroofd:
Een 15 jarige meisje woonachtig in Valkenburg is maandagmiddag 17 september 2001 op de Rijksweg te Berg en Terblijt beroofd van haar fiets.
De inwoonster van Valkenburg fietste maandagmiddag omstreeks 16.40 over het fietspad van de Rijksweg (Rasberg) in de richting van Berg en Terblijt. Ter hoogte van een veldweggetje bijna boven aan de Rasberg sprongen plotseling drie jongens op het fietspad voor het meisje op de fiets. Er werd vervolgens tegen de fiets getrapt waardoor het meisje schrok, ten val kwam en daarbij een knie bezeerde. Terwijl ze nog op de grond zat pakte een van het drietal snel de fiets van het slachtoffer en ging ermee vandoor richting Berg en Terblijt. Ook de andere twee vertrokken spoorslags en bleven onbekend. Kort daarna deed het slachtoffer aangifte van de beroving. De politie is op zoek naar drie jongens in de leeftijd van 16-17 jaar waarvan er twee een blanke huidskleur hebben en de derde een oosters uiterlijk. Deze laatste is wat kleiner van postuur maar wel forser als de andere twee. Mogelijk dat getuigen het voorval hebben zien plaatsvinden maar niet wisten wat er zich had voorgedaan. Getuigen kunnen zich telefonisch meldden aan het politiebureau van de basiseenheid Valkenburg/Margraten telefoon 0900-8844.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op de Brusselseweg te Maastricht heeft maandag 17 september 2001 tussen13.50 en 15.40 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 1165 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 234 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Meerssen, bromfietsdief aangehouden:
Een 15 jarige inwoner van Meerssen is maandagavond 17 september 2001 door de politie aangehouden wegens een gepleegde bromfietsdiefstal. Vrijdagavond 14 september 2001 werd uit een berging van een woning aan de Saint Remystraat te Bunde een bromfiets gestolen, waarvan de eigenaar na het vaststellen van de diefstal zaterdag 15 september 2001 aangifte deed bij de politie. Uit het door de politie ingestelde onderzoek bleek dat diverse buurtbewoners een jeugdige op de gestolen bromfiets hadden zien rondrijden. De 15 jarige jongen werd door de politie verhoord waarbij de diefstal werd toegegeven. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets gaat terug naar de eigenaar. De jeugdige wordt in handen gesteld van het bureau Halt.

Maastricht, rijden onder invloed:
Tegen een 19 jarige inwoner van het Belgische Waremme heeft de politie dinsdagmorgen proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcohol.
De automobilist botste vanmorgen omstreeks 08.45 uur op de Viaductweg te Maastricht op de voor hem rijdende automobilist. Toen hij uitstapte bemerkte de benadeelde van de aanrijding dat de automobilist die de aanrijding veroorzaakte grote moeite had om op zijn benen te blijven staan. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de automobilist gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan het ondergaan van een ademanalyse. De inwoner van Waremme saboteerde steeds opnieuw de ademanalyse waarna tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt wegens het opzettelijk weigeren van deze analyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook