Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.15 uur) Dinsdag 25 september 2001

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 25 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmorgen 25 september 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De auto van de inwoner van Maastricht stond omstreeks 06.00 uur geparkeerd in het voetgangersgebied in het centrum van Maastricht. Rondom de auto stonden meerdere personen waarop de bemanning van de politieauto de personen aansprak. De bestuurder bleek gedronken te hebben maar gaf aan dat hij niet zou rijden. De patrouilleauto vervolgde daarop zijn surveillance. Een klein kwartiertje later trof de bemanning van de politieauto de auto rijdend aan op de Maagdendries te Maastricht waarop een controle volgde. De bestuurder moest een alcoholblaastest afleggen waaruit het alcoholgebruik bleek. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van bijna 1 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op de Tongerseweg te Maastricht heeft maandagavond 24 september 2001 tussen 19.00 en 22.00 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 672 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 45 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km per uur. Vrijwel alle bestuurders kregen het proces-verbaal ter plaatse uitgereikt. Aan opgelegd boetes werd voor fl. 730,- meteen geïnd. Naast de processen verbaal werden tevens twee bekeuringen uitgeschreven wegens het niet dragen van de verplichte autogordel en twee maal wegens een defect aan de verlichting. Eenmaal werd een bestuurder bekeurd wegens het rijden met een gladde band op zijn auto.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Voedingskanaalweg te Maastricht heeft de politie maandag 24 september 2001 een hennepkwekerij aangetroffen. Alle tot de inrichting behorende materialen zijn door de politie in beslaggenomen en de planten zijn vernietigd.
De politie stelde maandagmiddag omstreeks 13.30 uur een onderzoek in de betreffende woning in naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In afwezigheid van de bewoner werd met een machtiging de woning betreden. Een van de slaapkamers bleek ingericht te zijn als hennepkwekerij. Er werden 230 hennepplanten aangetroffen die beschenen werden door 11 assimilatielampen. Verder trof de politie in de kwekerij aan twee ventilatoren, twee koolstoffilters, 9 transformatoren een hygrometer en zeven kannen met voedingsstoffen. Alle tot de inrichting behorend goederen en planten werden door de politie in beslag genomen. De planten zijn na monsterneming en na overleg met de Officier van Justitie vernietigd. De eigenaar van de kwekerij is bij de politie bekend maar is nog niet verhoord. Tegen hem zal in het kader van Snelrecht proces-verbaal worden opgemaakt.

Maastricht, harddrugs aangetroffen:
Leden van de groep Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee en leden van de groep Verdovende middelen in het district Maastricht hebben maandagavond 24 september 2001 op het Koningsplein te Maastricht drie personen aangehouden die gezamenlijk betrokken waren bij een drugstransactie.
Het team van de politie zag omstreeks 19.50 uur na druk getelefoneer aan de achterzijde van het station en daarna ook op het Koningsplein vermoedelijk een drugstransactie plaatsvinden waarbij vier personen waren betrokken. Op het moment dat het team ingreep wist een persoon op een fiets zich ertussen uit te maken. Hij is ook onbekend gebleven. Twee mannen en een vrouw werden aangehouden. Kort voor de aanhouding gooide een van de mannen twee bolletjes met daarin 1 gram heroïne en cocaïne weg maar deze werden teruggevonden. Het drietal werd ingesloten aan het politiebureau te Maastricht. Bij het onderzoek aan de kleding en aan het lichaam werd bij de vrouw in haar slip een zogenaamde worst aangetroffen waarin 35 gram heroïne en cocaïne in aanwezig was. Aangehouden werden een 36 jarige man en een 22 jarige vrouw beiden afkomstig uit Koln welke de kopers van de harddrugs waren en een 20 jarige inwoner van Maastricht welke de drugsrunner was. Bij hem werd ruim fl. 1200,- aangetroffen welk bedrag betaald werd voor de harddrugs. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de identiteit van de dealer wordt een onderzoek ingesteld.

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 37 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmorgen 25 september 2001 aangehouden kort nadat hij in het clublokaal van de voetbalvereniging RKVVL een inbraak had gepleegd. De inbreker kon aangehouden nadat een getuige kort na middernacht glasgerinkel vanuit de richting van het clubgebouw had gehoord en daarna meteen de politie waarschuwde. De politie stelde daarop een onderzoek in. Bij het ter plaatse komen verliet een man het clubgebouw en zette het op een lopen bij het zien van de politie. Hij kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij bleek ingebroken te hebben. Met een breekijzer werd door hem het materiaalhok opengebroken. Hieruit ontvreemdde hij een compressor, een lamp en een sporttas. Het breekijzer werd bij het materiaalhok achtergelaten. Tijdens zijn kort vlucht liet de inwoner van Maastricht de ontvreemde goederen achter. Hij bleek ook een poging gedaan te hebben om in te breken in de kantine. Daarmee was hij ver op weg maar werd gestoord bij de komst van de politie. De man is voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook