Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-09-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.05) Donderdag 20 september 2001

Maastricht, onder invloed tegen lichtmast:
De politie heeft donderdagmorgen 20 september 2001 tegen een 31 jarige inwoner van Gronsveld proces-verbaal opgemaakt wegens het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcoholhoudende drank. De automobilist reed omstreeks 01.50 uur over de Stadhuisstraat te Maastricht waar hij met zijn auto tegen een lichtmast aanreed. De lichtmast viel door de aanrijding geheel om. De bestuurder van de auto klapte bij van de aanrijding met zijn hoofd vermoedelijk tegen het stuur waardoor hij een kleine verwonding opliep aan zijn mond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis waar een wond gehecht diende te worden, daarna kon hij het ziekenhuis weer verlaten. De politie nam hem echter mee naar het politiebureau omdat hij verdacht werd van het rijden onder invloed. Toen de hulpverleners en de politie kort na de aanrijding ter plaatse kwamen rook de bestuurder behoorlijk naar het gebruik van alcohol. De aan het politiebureau afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van
1.4 promille. Tegen de inwoner van Gronsveld is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Maastricht, behulpzaamheid niet beloond:
Een 85 jarige inwoonster van Maastricht is woensdagmiddag 19 september 2001 in een winkel aan het Plein 1992 bestolen. In de winkel werd zij aangesproken door een echtpaar van buitenlandse afkomst die haar vroegen om een munt van vijf gulden te wisselen in vijf losse guldens. De vrouw stemde daarin toe en wisselde het muntstuk om. Daarna moest ook nog eens een gulden gewisseld worden. De vrouw van het echtpaarging daarbij met haar hand in de beurs van de vrouw om daar ogenschijnlijk kleingeld uit te halen. Nadat dit gebeurd was vertrok het echtpaar. Kort daarna kwam de inwoonster van Maastricht tot de ontdekking, toen zij in een andere winkel wilde betalen, dat zij was bestolen. Een briefje van fl. 100,- en een briefje van fl. 10,- bleken uit haar beurs te zijn verdwenen. Zij heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, woninginbraak:
Op woensdagavond 19 september 2001 heeft in een woning aan de Minister Aalbersestraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De bewoner die omstreeks 22.50 uur thuiskwam werd verrast door een openstaande tuindeur die hij eerder die avond had afgesloten. De deur bleek opengebroken te zijn. Uit een kast op een van de slaapkamers werden een aantal gouden sieraden weggenomen alsmede een geldbedrag van ongeveer fl. 5000,- aan diverse valuta. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Deel: ' Politieberichten district Maastricht '
Lees ook