Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse
Persberichten district Noord/

Dagelijkse berichten district Noord

Garsthuizen: Aanvulling hennepkwekerij

Zoals bekend heeft de politie dinsdag een hennepkwekerij opgerold in een pand aan de Smydingheweg in Garsthuizen. Naar aanleiding van de vondst heeft de politie in Alkmaar een onderzoek in de woning van beide verdachten in Alkmaar ingesteld. Ook daar bleken verdachten hennep te verbouwen. De politie trof daar 1150 hennepplanten aan, 50 grote planten en 1100 stekjes.
Zoals eerder vermeld werden in het pand aan de Smydingheweg 4000 hennepplanten in verschillende groeistadia en apparatuur in beslag genomen. Nader bekeken gaat het om 162 grote planten, 47 middelgrote planten en 3740 hennepstekjes. De in beslag genomen apparatuur bestaat uit onder andere 17 assimilatielampen, 35 TL armaturen, 2 ventilatoren, schakelkasten, kabels, een kachel, kweekpotten etc. Verdachten, een 56 jarige man en een 42 jarige vrouw uit Alkmaar, verklaarden de hennep te kweken voor gebruik in een spiritueel centrum die beiden zeggen te beheren in het westen van het land. Tegen beide is proces-verbaal opgemaakt. Ze hebben een bekentenis afgelegd.

Delfzijl: Aanhouding jongeren ter zake inbraken De politie heeft deze week een viertal jongeren van 16 en 17 jaar uit Delfzijl aangehouden op verdenking van het plegen van inbraken. De zaak kwam aan het rollen naar aanleiding van eerdere onderzoeken die de politie in de wijk Tuikwerd in Delfzijl instelde. Verdachten bekenden -in wisselende samenstellingen- in totaal 7 woninginbraken en 3 autoinbraken te hebben gepleegd. Het gaat om inbraken in woningen in de Egge (2), Rolblok (2), Wendakker, Welhaak en Zaaibak in de wijk Tuikwerd en om autoinbraken in de Kraaienbos, Skagerrak (Delfzijl-Noord) en Rolblok. Hetwas de jongeren, die niet verslaafd zijn, vooral te doen om video- en geluidsapparatuur, tv's en geld. De goederen verkochten ze aan helers en de opbrengst gebruikten ze voor allerlei doeleinden. Alle vier jongens zitten nog vast in het politiebureau van Delfzijl. Een verdachte, een 16-jarige jongen, wordt vrijdag 5 maart voorgeleid aan de officier van justitie en de rechter commissaris. Het politieondezoek duurt nog voort.

Delfzijl: Aanhouding op heterdaad
De politie heeft afgelopen nacht twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Kleine Belt in Delfzijl. Het gaat om een 23-jarige en een 18-jarige man uit Delfzijl. Een omwonende hoorde gerommel en zag verdachten met goederen lopen. Bij de komst van de politie bevonden beide verdachten zich nog in de woning waar was ingebroken. Ze zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau in Delfzijl.

Voor nader informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politieberichten district Noord-Groningen '
Lees ook