regiopolitie noord- en oost-gelderland

* regiopolitie noord- en oost-gelderland.
* district nw-veluwe


p e r s b e r i c h t


politiedistrict noord-west veluwe


24 oktober 2005

emst - aanrijding onder invloed

een 32-jarige automobilist uit vaassen wilde de drie auto's die voor hem reden inhalen en verloor daarbij macht over het stuur. hij raakte daarbij één van de auto's die hij aan het inhalen was, bestuurd door een 70-jarige man uit 't harde. de auto van de vaassenaar reed vervolgens dwars door een omheining om tot stilstand te komen in het weiland aan de overzijde van de weg. de bestuurders kwamen met de schrik vrij maar de auto's raakten zwaar beschadigd. de vaassenaar bleek onder invloed van alcolhol en werd aangehouden. hij blies een promillage van 1,11. hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


ermelo - inbraak winkel


in de vroege ochtenduren van zondag (23-10) werd er ingebroken in een winkel aan de stationsstraat. de toegang werd verschaft door het vernielen van een ruit. ontvreemd werden twee machines voor het slijpen van brillenglazen. hierbij werd een waterslang kapot getrokken waardoor er aanzienlijke waterschade ontstond in het pand. door getuigen werden drie mannen gesignaleerd die wegreden in een auto. de politie stelt een onderzoek in.


harderwijk - bedrijfsinbraak

van zondag op maandag (23/24-10) werd er ingebroken in een pand aan de melis
stokelaan. de daders kwamen binnen door golfplaten aan de achterzijde van het pand te forceren waarna men naar binnen kon kruipen. ontvreemd werd een hoeveelheid gereedschap waaronder een lintzaagmachine en een cirkelzaagmachine.


harderwijk - verdachte diefstal pallets ingesloten

de politie heeft op zondag (23-10) om 19.10 uur een 30-jarige automobilist uit nijkerk op vrijwel heterdaad betrapt bij de diefstal van pallets.
de man had de goederen ontvreemd vanaf een nieuwbouwterrein achter de straussdreef in harderwijk. na een melding daarover zag een surveillerende politieman kort daarop op de harderwijkerweg in ermelo een personenauto met aanhangwagen rijden waarop zo'n 30 pallets lagen. de bestuurder werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.


harderwijk - ingesloten na aantreffen mes en bivakmuts


ook verdacht van tanken zonder betalen

de politie heeft maandagnacht (24/10) een 42-jarige automobilist uit oss ingesloten nadat er bij een controle in zijn auto een fors mes en een bivakmuts werd aangetroffen. de routinecontrole vond plaats op de parkeerplaats van tankstation texaco langs de a28 onder harderwijk. bij nader onderzoek bleek, dat de man met zijn auto afgelopen week tweemaal getankt had zonder te betalen. woensdagochtend aan de zuiderzeestraatweg in elburg en donderdagmiddag bij het tankstation vanenburg langs de a28 onder putten. na overleg met de officier van justitie werd besloten dat de man wegens recidive donderdagmorgen a.s. wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.


putten - drankrijder betrapt

een 50-jarige barneveldse bestuurder van een brommobiel trok op zondag (23-10) rond 12.40 uur de aandacht van de politie door zijn rijgedrag. hij werd op de huinerweg gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. de man blies een promillage van 1.92.
hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd en een proces-verbaal.


elburg - man met speed en mes aangehouden


de politie heeft vrijdagavond (21-10) rond 23.05 uur bij een controle op de flevoweg bij drie jongeren een geringe hoeveelheid wiet aangetroffen.


bij een vierde persoon, een 21-jarige man uit elburg, werden een wikkel speed (harddrug) en een mes aangetroffen. de man werd aangehouden en de goederen in beslag genomen.


einde berichten


nadere informatie:
bureau communicatie
persvoorlichting
anton de ronde 055 - 548 60 52
bert top 055 - 548 60 58


---- --
Deel: ' Politieberichten District Noord-West Veluwe 24-10-2005 '


Lees ook