Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
bgg via 0900-8844P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
5 februari 2003Epe - Diefstal uit woning

Op 4 februari deed een 40 jarige man uit Epe aangifte van diefstal uit zijn woning aan de Lohuizerweg. Dit gebeurde op dinsdag 4 februari tussen 18:15 uur en 19:45 uur. Door een ruit te verbreken zijn de daders binnen gekomen. Weggenomen zijn een laptop een handtas digitale schotel en sierraden. De totale schade is nog niet bekend. En de politie stelt een onderzoek in.


Hattem - Diefstal uit auto

Op 3 februari deed een 59 jarige man uit IJsselmuiden aangifte van diefstal uit zijn auto die geparkeerd stond op de carpoolplaats aan de Hessenweg. Het slot van de rechter portier was geforceerd. Uit de kofferruimte is een handtas weggenomen. De totale schade is niet bekend.


Putten - Diefstal uit bestelauto

Op 4 februari deed een 37 jarige man uit Hoogeveen aangifte van diefstal uit zijn bestelauto die aan het Strandboulevard geparkeerd stond. Aan de achterzijde van de bus is de ruit eruit genomen, en vanuit de laadruimte is een attachee gereedschapskoffer weggenomen. De totale schade is nog niet bekend.


Putten - Diefstal uit woning

Op 4 februari om 17:56 uur kwam een 41 jarige vrouw aangifte doen van diefstal uit haar woning aan de Hooiweg. Deze inbraak is gebeurd tussen 08:00 uur en 17:45 uur door de voordeur open te bereken. Alle vertrekken zijn doorzocht en weggenomen zijn sierraden en geld. De totale schade is nog niet bekend. En de politie stelt een onderzoek in.


Elburg - Diefstal uit bedrijf

Op 4 februari om 23:19 kwam er een melding binnen van inbraak bij een bedrijf aan de damweg in 'T Harde. De eigenaar een 46 jarige man uit 'T Harde was omstreeks 18:30 uur nog in het kantoor geweest. Toen hij om 23:00 uur de rolluiken wilde sluiten zag hij dat er ingebroken was. Een raam aan de voorzijde was geforceerd en weggenomen zijn een laptop en een beeldscherm. De totale schade is nog niet vastgesteld. De politie stelt een onderzoek in.


Elburg - Kappen zonder vergunning

Afgelopen zaterdag kreeg een 45 jarige man uit 'T Harde een proces verbaal voor het kappen zonder vergunning van 11 coniferen. Deze stonden in de tuin van de man aan de Schietweg.


Harderwijk - Brand in recreatiewoning

Op 4 februari om 08:06 uur kwam er een melding binnen dat er een recreatie woning in de brand stond op een camping aan de Parallelweg In Hierden. Brandweer was ter plaatse en de woning stond volledig in brand. De bewoner een 24 jarige man kon tijdig de woning verlaten en verklaarde dat hij op 3 februari om omstreeks 23:00 uur naar bed was gegaan. De tv stond stand-by en de kachel was aan. De schade is nog niet bekend. Volgens de brandweer is de brand begonnen bij de kachel.

Nunspeet - Kluis weg bij bedrijfsinbraak
Afgelopen dinsdag werd er in de vroege ochtenduren ingebroken in een bedrijfspand aan de Aarweg in Nunspeet. De achterdeur werd geforceerd en uit de kassa is geld meegenomen. Een muurkluis met bankpassen en documenten is van de muur gebroken en in zijn geheel meegenomen. Vermoedelijk is hierbij gebruik gemaakt van een steekwagentje uit het bedrijf. Door voorbijgangers is gezien dat rond 05.45 uur enkele mannen in de nabijgelegen Halmlaan, tegenover de "Doeland" een fors voorwerp in een geparkeerde auto laadden. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen en anderen die over informatie beschikken contact met haar op te nemen telefoon 0900-8844. Met name mensen die vroeg naar hun werk gingen en die route rijden, worden verzocht te reageren.


Nunspeet - inbraak

In de nacht van mandag op dinsdag werd ingebroken in een centrum aan de Dokter Huisinghlaan in Nunspeet. Door een raam te forceren kwam men binnen. Het gehele pand werd doorzocht. Wat er weg is moet nog worden geïnventariseerd. Het schadebedrag is nog niet bekend.


Harderwijk - automobilist onwel

Een 58 jarige automobilist uit Venray is dinsdagochtend rond 08.00 uur tijdens het rijden op de harderwijkerweg onwel geworden, van de weg geraakt , tegen een lantaarnpaal gebotst en over het fietspad gereden. Enkele fietsers op het fietspad werden op luttele meters na gemist.
De bestuurder is door een passerende arts beademd en vervolgens per ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd.


Epe - snelle automobilist over de kop

Een 75 jarige automobilist uit Hierden is dinsdagochtend rond 09.45 uur op de S9 in Epe over de kop geslagen. De brandweer heeft de man uit de auto bevrijd. Hij raakte gewond, was wel aanspreekbaar en werd per ambulance naar een ziekenhuis in Zwolle vervoerd. De man reed vanuit de richting Nunspeet naar de kruising met de Hoofdstraat. Een 26 jarige automobilist uit Doornspijk was vanuit dezelfde rijrichting gekomen en stond stil voor het rode verkeerslicht. Toen hij groen licht kreeg trok hij op in de richting A50 en na ongeveer 100 meter werd zijn auto aan de achterzijde geraakt door de auto van de man uit Hierden, die vervolgens rechts de berm inreed, een boom raakte en over de kop sloeg. Uit getuigenverklaringen bleek dat de Hierdenaar op de S9 tussen de rotonde Paalbeekweg en de Hoofdstraat enkel auto's had ingehaald, met naar omstandigheden vrij hoge snelheid.

't Harde - Man vernield auto na opspattend water
Een 32 jarige man uit Tsjechië heeft dinsdagmiddag een deuk getrapt in en personenauto van een 26 jarige man uit Groningen. De Tsjech stond naast zijn vrachtwagen op een bedrijfsterrein aan de Eperweg in 't Harde en liep een nat pak op toen de Groninger met zijn auto door een plas water reed. De uit woede voor een nat pak rende de man achter de personenauto aan en schopte een deuk in de auto en greep de bestuurder door het geopende raam bij zijn arm. De Tsjech reed daarna met zijn vrachtwagen weg. Politiemensen in Epe troffen hem rijdend aan nabij de A50. Hij gaf zijn gedrag toe. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man een boete van 200 euro opgelegd.

Heerde - slippen op gladde A50
Het wegdek van de A50 onder Heerde tussen de Eperweg en de Kamperweg was woensdagochtend rond 06.30 uur plaatselijk zeer glad. Een 58 jarige bestuurder van en personenauto reed in de richting Zwolle. Hij raakte in een slip, botste tegen vangrail in de middenberm en raakte daarbij de achterzijde van een trekker met oplegger uit België.
Even verderop op dezelfde rijbaan tolde een bestelbusje om zijn as, raakte de vangrail in de middenberm en kon op eigen kracht weer verder. Niemand raakte gewond.


Wezep - tiental vernielingen opgelost

Het politieteam van Oldebroek heeft een tiental vernielingen opgelost die gepleegd werden in de nacht van 1 december 2002. Drie 20 jarige jongens uit uit Wezep hebben inmiddels toegegeven in die nacht na een gezellige avond en onder invloed van drank nog even een rondje door het dorp te hebben gelopen en daarbij op verschillende plaatsen vernielingen hebben gepleegd. Men liep via de Gerstakker, van Pallandtlaan, Turfhorst, Ruitersveldweg, Boterakkers, 't Veld en Wolweversstraat. Onderwijl werden een vlaggenmast, tuinhek, groene brievenbussen, autoruit,, een thermopane woningruit en autospiegels vernield. De totale schade, die nog niet is vastgesteld, zal zo mogelijk op de jongelui worden verhaald.

038-375 10 50 ---- --

Deel: ' Politieberichten district Noordwest Veluwe 05-02-2003 '
Lees ook