Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
6 maart 2003


Vaassen-Snelkraak


In de nacht van 5 op 6 maart hebben onbekenden een snelkraak gepleegd bij een winkel aan de Dorpsstraat in Vaassen. Doormiddel van een auto werd de pui er uit geramd. Vervolgens werd nagenoeg de gehele voorraad duurdere parfums weggenomen. Schadebedrag is aanzienlijk.Vaassen- brand in meelmachine

Woensdagochtend 5 maart is er brand ontstaan in een bedrijf aan de Prins Bernhardlaan in Vaassen.
Vanuit de bovenverdieping kwam een hoeveelheid rook naar buiten. De brand was ontstaan in een meelmachine. Hier was een steentje in terechtgekomen waardoor een vonk was vrijgekomen.
Vervolgens ontstond er brand in het gehele systeem van luchtdichte buizen. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Schadebedrag is nog niet bekend


Oldebroek-doorrijden na aanrijding

Op woensdagavond 5 maart is een 15 jarige jongen uit Wezep op het fietspad van de Bovenheigraaf met zijn fiets geschept door een nog onbekende automobilist.
Omstreeks 21.30 uur fietste de jongen vanaf het fietspad van de Bovenheigraaf linksaf de Komijnakker op. Hij zag wel een auto vanaf Wezep komen, maar deze gaf richting aan naar links. Toen de jongen echter linksaf sloeg bleek de auto toch door te rijden richting Oldebroek. Hierdoor fietste de jongen tegen de rechterzijkant van de auto waardoor r zijn voorwiel dubbel klapte. De jongen raakte niet gewond. De autobestuurder is doorgereden richting Oldebroek. Betrof een blauwe citroen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie Oldebroek. tel 0900-8844


Wapenveld- winkeldiefstal

Een 26-jarige man uit Heerde werd op 5 maart betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Stationsweg. De man wilde een fles port t.w.v. 3,99 euro meenemen in de mouw van zijn jas. Hij werd overgedragen aan de politie die hem een boete van 115 euro oplegde.


Putten-verkeersongeval met letsel

Op woensdagmiddag 5 maart vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een , bedrijfsauto op de Zuiderzeestraatweg. Een 34-jarige man uit Beekbergen reed met zijn personenauto achter een vrachtwagen met oplegger bestuurd door een 31-jarige man uit Wezep. Beide komende uit de richting van de A28. Op een gegeven moment haalde de automobilist de vrachtwagen in maar zag hierbij een tegenligger over het hoofd. Dit betrof een 32-jarige bestuurder van een bestelauto uit Ermelo. Beiden probeerden elkaar nog tevergeefs te ontwijken waardoor een aanrijding het gevolg was. De 34-jarige autobestuurder raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt en schoot de weg over de linker berm in. Hij werd door de brandweer uit zijn auto geknipt en is vervoerd naar het St Jansdal. Op het eerste gezicht leken zijn verwondingen mee te vallen. De beide auto's moesten worden afgesleept.

Putten-verkeersongeval met letsel
Op woensdagmiddag 5 maart vond er nog een verkeersongeval met letsel plaats op de Zuiderzeestraatweg in Putten. Een 52 jarige man uit Urk raakte met zijn trekker met oplegger vlak voor de afslag Waterweg in een bocht in de slip. De combinatie belandde zijwaarts in een kleine sloot.
Door de klap schoot de laadbak open en vloog er zo'n 40 ton visafval in de sloot en het weiland in. De bestuurder kon op eigen kracht uit de vrachtwagen komen. Hij had enkele verwondingen aan zijn hoofd en is per ambulance overgebracht naar het St Jansdal. De brandweer en milieumedewerkers van de gemeente kwamen ter plaatse. De vrachtwagen werd afgesleept. Door middel van een graafmachine werd al het vis uit het weiland geschept. Een gedeelte van de vis was tegen een woning en in de bijbehorende tuin terechtgekomen. De brandweer is tot na middernacht bezig geweest met het schoonspuiten van de omgeving. In verband met dit ongeval werd het verkeer omgeleid en ontstonden er verkeersproblemen.


Putten-winkeldiefstal

Een 54-jarige man uit Bussum werd op woensdagochtend betrapt toen hij in een winkel aan de Postweg zes pakken koffie en vier flessen shampoo had gestolen. De totale waarde bedroeg 30 euro.
De man werd overgedragen aan de politie. In zijn auto werden negen pakken koffie aangetroffen. Bleek dat hij deze op 28 februari bij dezelfde winkel had gestolen. De auto is in beslag genomen en de man zal worden gedagvaard.

Harderwijk/Hierden- Controle snelheid
Op 5 maart tussen 15.21 uur en 16.10 uur 206 voertuigen gecontroleerd op de Alberdingk Thijmlaan Harderwijk (50 km gebied) . 8 processen verbaal uitgeschreven. Hoogste was 66 km/uur

Hierden Zuiderzeestraatweg
1742 voertuigen gecontroleerd (50 km gebied)
55 x proces verbaal hoogste was 90 km/uur


Elburg/Doornspijk-verkeerscontroles
Op woensdag 6 maart zijn er verkeerscontroles gehouden op diverse plaatsen in Elburg en Doornspijk.
Resultaten:
Doornspijk -Glindeweg: 5 x pv voor overschrijding max snelheid. Dit betreft een 60 km/uur zone!
De hoogste snelheid bedroeg 102 km/uur

Nunspeet- overlast
Een 30 jarige man uit Apeldoorn is op 5 maat in Nunspeet op het station aangehouden omdat hij in de trein geen geldig plaatsbewijs had. Hij wilde de trein niet verlaten en was dronken en pleegde verzet.
Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.Elburg

81 blaastesten : geen overtredingen
16 pv's voor niet dragen autogordel
1 x pv voor verlichting
6 x pv voor overschrijding max snelheid binnen de bebouwde kom (Nunspeterweg) hoogste snelheid 75 km per uur.
3 x pv voor foutparkeren
1 x pv voor rijden op bromfiets zonder gele plaat.
Met uitzondering van de snelheidscontroles die op genoemde wegen werden gehouden hebben de overige overtredingen op verschillende locaties plaatsgevonden.

De politie gaat vaker in de buitengebieden ( de 60 kilometer zones) op snelheid controleren!

---

t.a.v. de redactie: de nieuwswaarde is vooral dat de controle is gehouden in de 60 km zones!Harderwijk - woninginbraak

Bij daglicht werd in de vroege avonduren van woensdag ingebroken in een woning aan de Marsdiep in Harderwijk. De voordeur werd opengebroken en vanuit de woning werd alle audio- en videoapparatuur weggenomen.
Gezien het tijdstip zouden getuigen één en ander gezien kunnen hebben. De politie verzoekt hen contact op te nemen.

Harderwijk - Ordinaire verkeersgeweld
De politie van Harderwijk heeft gisterenmiddag rond 17.00 uur, urenlang werk gehad aan een ordinaire verkeersruzie tussen een 29 jarige bestuurder van een personenauto afkomstig uit Zeewolde en een 31 jarige bestuurder van een bestelbus, afkomstig uit Elburg.
Beide bestuurders hadden elkaar dwars gezeten op de weg tussen Zeewolde en de rotonde met de afslag Harderwijk. Men dulde niet dat er werd ingehaald, ging daarvoor midden op de rijbaan rijden en nadat er wel was ingehaald ging de ander weer heel langzaam rijden en zelfs stoppen. Bij de rotonde met de afslag Harderwijk ging de bestuurder uit Zeewolde weer op het midden van de rijbaan stil staan. De bestuurder met de bestelbus duwde met de voorzijde zachtjes tegen de bumper van de andere auto, waardoor lichte schade aan de personenauto ontstond. De man uit Zeewolde stapte uit, met een breekijzer in zijn handen. Vervolgens vielen er rake klappen over en weer. Het gevecht werd afgesloten en vervolgens reed men achter elkaar aan in de richting Harderwijk op zoek naar de politie, met de bus voorop.
Toen men het bureau niet zo snel kon vinden en er gestopt werd voor een rood verkeerslicht, stapte de man uit Zeewolde uit en stak twee banden van de bestelbus lek, om zo de komst van de politie af te wachten en te voorkomen dat de bus zou wegrijden voordat de politie in kennis gesteld kon worden.
De politie heeft beide heethoofden op het bureau verhoord en tegen beiden een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. De Elburger was gewond geraakt aan zijn oor en heeft zich in het ziekenhuis in Harderwijk onder doktersbehandeling gesteld.

Harderwijk - hennepkwekerij ontmanteld
De politie van Harderwijk heeft gisterenochtend een kleine hennepkwekerij met 49 planten ontmanteld bij een perceel aan de Wikkemeen in Harderwijk.
De benodigde elektrische stroom werd netjes via de meter afgenomen
De planten en apparatuur werd in beslag genomen. Tegen de 36 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.---- --

Deel: ' Politieberichten district Noordwest Veluwe 06-03-2003 '
Lees ook