Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
18 februari 2003

Putten-verkeersongeval

Een 52-jarige man uit Katwijk is op 17 februari op de Nijkerkerstraat de macht over het stuur verloren, doordat hij een boterham wilde pakken die tussen de voorstoelen lag. Hierdoor schoot hij met zijn auto over de linker weghelft door een weiland met geiten en bokjes en door een tuin.
Daar kwam hij tot stilstand en had alleen een bloedneus. Hij is meegenomen voor een blaastest naar het politiebureau van Ermelo. Daar blies hij 1.3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Aan de omheining van het weiland en de tuin was schade ontstaan.


Putten - man aangehouden voor diefstallen uit caravans

Op 15 februari is een 29 jarige man uit Putten aangehouden vanwege het plegen van diefstallen uit een vijftal caravans in Ermelo. Deze caravans staan gestald in een schuur aan de Rimpelerweg. Nadat de man door de politie was aangehouden bekende hij de feiten, die hij de afgelopen week had gepleegd. De man had zich toegang tot de caravans verschaft door de ramen of de deur te forceren.. Naast de goederen die hij uit de caravans had ontvreemd had hij de caravans overhoop gehaald.
De totale schade bedraagt ongeveer 5000 euro.

Harderwijk-woninginbraak
In de nacht van maandag op dinsdag 18 feb is er ingebroken in een woning aan de Tonselsedreef. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Ontvreemd werd o.a. een geldbedrag, twee gsm's en een tas.


Nunspeet- Diefstal uit bedrijf

Afgelopen weekend is er ingebroken in een in aanbouw zijnd bedrijf aan de Plesmanlaan.
De daders hebben aan de achterzijde van het pand een rolstijger verplaatst en konden zo bij een vermoedelijk niet afgesloten raam op de eerste etage naar binnen klimmen. Diverse ruimtes zijn doorzocht. Onder andere een freesmachine en een 9-tal bouwlampen werden wegggenomen. De totale schade bedraagt 4000 euro.Epe - Diefstal uit auto

Op 17 februari deed een 57 jarige vrouw uit Vaassen aangifte van diefstal uit haar auto. De auto stond geparkeerd aan de Gortelseweg. Uit de auto is een tas weggenomen met daarin een mobiele telefoon, een aantal brillen en een agenda. Welke schade de auto heeft, is nog niet bekend.


Hattem - Diefstal uit schuur

Op 17 februari deed een 55 jarige man uit Hattem aangifte van diefstal uit zijn schuur. Dit moet gebeurd zijn tussen 14-2 /16:00 uur en 16-2/ 16:00 uur. Door de deur te forceren is men naar binnengekomen. Weggenomen zijn een drietal jerrycans met benzine een compressor en een gereedschapskist vol met gereedschap. De totale schade is nog niet bekend.


Nunspeet - Verkeersongeval

Op 17 februari is een 28 jarige man uit Elspeet op de Molenbergweg gewond geraakt toen hij met zijn fiets tegen een stilstaande oplegger reed. Deze had hij door de laagstaande zon niet gezien. De man is met een hoofdwond en letsel aan zijn schouder per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.


Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844
038-375 10 50 ---- --

Deel: ' Politieberichten district Noordwest Veluwe 18-02-2003 '
Lees ook