Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
19 februari 2003Putten-woninginbraken

In de nacht van 17 op 18 februari is er ingebroken in een woning aan de Kelnarijstraat en aan de Meinwerkstraat. Bij de woning aan de Kelnarijstraat kwamen de daders binnen door een raam te forceren. De kasten in de keuken en woonkamer zijn doorzocht. Ontvreemd is een geldbedrag.
Bij de woning aan de Meinwerkstraat kwam men ook binnen door een raam te forceren en werd er tevens een geldbedrag weggenomen.

't Harde- Snelheidscontrole
Op 18 februari werd er door de Koninklijke Marechaussee een snelheidscontrole gehouden op de Eperweg. De toegestane snelheid is 60 km per uur.

's Ochtends: 342 passanten, 16 overtredingen, waarvan de hoogste 80 km/uur betrof
's middags: 453 passanten, 22 overtredingen, waarvan de hoogste 100 km/uur betrof.

Epe-verkeersongeval met letsel
Op 18 februari omstreeks 16.00 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de kruising Emsterweg/Zwarteweg/Eekterweg. Een 39- jarige automobiliste uit Vaassen kwam vanuit de Zwarteweg en wilde de kruising recht oversteken en de Emsterweg oprijden. Hierbij zag zij een 43- jarige automobiliste die van rechts over de voorrangsweg aan kwam rijden over het hoofd.
Vermoedelijk door de laagstaand zon. In de auto van de 43 jarige vrouw zaten ook haar twee zoontjes. Een van hen is met buikklachten per ambulance naar huis gebracht, waar een huisarts werd gewaarschuwd. Beide auto's moesten worden afgesleept.


Vaassen-diefstallen uit schuur en paardenstal

Een 51- jarige man uit Vaassen deed aangifte van diefstal een schuur en een paardenstal naast zijn woning. Feit is gebeurd in de nacht van 16 op 17 februari. Uit de schuur, die niet was afgesloten werd een paardenmentuig weggenomen. Uit de paardenstal, die ook niet was afgesloten werden twee rijnzadels weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend.

Harderwijk- diefstal trekker met oplegger.
Een 27- jarige man uit Harderwijk deed aangifte van diefstal van een trekker met lege oplegger vanaf een bedrijfsterrein aan de industrieweg. Feit is gebeurd in de nacht van 17 op18 februari. Deze trekker werd de volgende ochtend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Flevoweg.
Het slot van het portier aan de passagierszijde was geforceerd. In de cabine was het dashboard en het contactslot vernield en dat brandblusser was in de cabine leeggespoten.

Harderwijk- gordelcontroles
Op 18 februari heeft de politie samen met de Koninklijke Marechaussee een gordelcontrole gehouden op de Oranjelaan in Harderwijk en op de Zuiderzeestraatweg in Hierden.
Resultaat: Oranjelaan 9 bestuurders zonder gordel en Zuiderzeestraatweg 11 bestuurders zonder gordel. De boete hiervoor bedraagt 40 euro.038-375 10 50 ---- --

Deel: ' Politieberichten district Noordwest Veluwe 19-02-2003 '
Lees ook