Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
20 februari 2003Epe- autodiefstal

Een 52- jarige man uit Epe deed aangifte van diefstal van zijn Fita Uno met het kenteken XR-12-HX
Is in de nacht van 18 op 19 februari weggenomen vanaf de Klimtuin.
Harderwijk- man op de vlucht bij routinecontrole

Een 32-jarige man uit Harderwijk stapte op 19 februari bij een routinecontrole op het Oosteinde uit zijn auto en ging er lopend vandoor. De politiemensen herkenden de man. Hij blieek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Zijn auto had een lekke uitlaat en was niet verzekerd. Tijdens een korte achtervolging kon de man niet worden aangehouden. De politie heeft de auto laten afslepen. De man zal op een later tijdstip worden bekeurd.
Doornspijk- Snelheidscontrole

Op 19 februari van 09.45 uur tot 11.45 uur snelheidcontrole gehouden op de Bovenweg (60 km-zone)
173 passanten, 37 overtredingen waarvan de hoogste 95 k/m uur


Elburg - snelheidscontroles

Op 19 februari 's ochtends een gordelcontrole gehouden op de Zuiderzeestraatweg oost.
7 bekeuringen uitgeschreven. Boete bedraagt 40 euro. Ook nog een bromfietser bekeurd voor het niet dragen van een helm. Boete 40 euro.

Hierden- milieuovertreding
Een 42- jarige man uit Hierden is bekeurd inzake een milieuovertreding. De man heeft een mestvaalt aangelegd opzijn land langs de Zwaluwenweg in Hierden.


Nunspeet- Kolmansweg

Een 47- jarige man uit Nunspeet is bekeurd voor het aanbrengen van vaste mest op een stuk bouwland. Is wel toegestaan als het direct wordt ondergewerkt. Echter het onder werken kon vanwege de vorst niet plaatsvinden. Derhalve mocht het ook niet worden uitgereden.

Harderwijk - verzet en bedreiging na winkeldiefstal
Twee politiemensen hadden woensdagmiddag de grootste moeite om een 32 jarige vrouw en een 39 jarige man, beiden uit Harderwijk aan te houden en naar het bureau over te brengen.
Het tweetal reed juist weg vanaf een parkeerplaats bij een bouwmarkt aan de Deventerweg in Hardewijk, toen surveillerende politiemensen door medewerkers van de bouwmarkt werden geïnformeerd over een winkeldiefstal die het duo gepleegd zou hebben. Nadat de politie beiden per auto achterna waren gereden, konden beiden op de Ruyterlaan in Harderwijk worden aangesproken en aangehouden. Het bleek te gaan om de diefstal van een tube lijm ter waarde van 5 euro.
Bij de aanhouding verzetten beide verdachten zich heftig en werden de politiemensen bedreigd. Met de grootste kon het duo worden overgebracht naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op terzake winkeldiefstal , verzet en bedreiging.
038-375 10 50 ---- --

Deel: ' Politieberichten district Noordwest Veluwe 20-02-2003 '
Lees ook