Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
b.g.g. 0900-8844P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
21 februari 2003Heerde- gordelcontrole

Op 20 februari werd er een gordelcontrole gehouden op de Molenweg. Er werden in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven. De boete bedraagt 40 euro.
Tevens een passant bekeurd voor het niet handsfree bellen in de auto.

't Harde- inbraak in winkel
In de nacht van 20 op 21 februari is er ingebroken bij een winkel aan het Centrum.
De glazen toegangsdeur was met een steen ingegooid. Binnen werden meerdere laden en kasten vernield. Vervolgens werd een hoeveelheid rookwaar, scheermesjes en cartridges weggenomen.
Schadebedrag is nog niet bekend.

Ermelo -verkeerscontroles
Op 20 februari tijdens een motorsurveillance 1 bekeuring uitgereikt voor het ontbreken van een geleplaat op een bromfiets, 1 bekeuring voor rijden met personenauto over fietspad en 1 bekeuring voor niet handsfree bellen.

Tijdens een verkeerscontrole op de Julianalaan
2 x bekeurd voor te hoge snelheid
2 x bekeurd voor het niet dragen van de autogordel
1 x bekeurd voor het rijden door rood


Harderwijk-diefstal uit bedrijf

Op 20 februari vond er een insluiping plaats bij bedrijf aan de Reaumurstraat. Een medewerker die aan het eind van de middag nog met een paar andere medewerkers in het bedrijf aan het werk was, ontdekte dat er twee vreemde mannen in het pand liepen. Toen hij de mannen aansprak zeiden zij dat zij dat zij hier verkeerd waren en op zoek waren naar witgoed. Vervolgens gingen zij er per auto vandoor. Even later werd ontdekt dat er een drietal computers was weggenomen vanuit het bedrijf. Het schadebedrag is nog niet bekend


Hardewijk- vernielingen

Op 20 februari kwam er een melding binnen dat een tweetal jongens een ruit hadden vernield van een pand aan de Hoogstraat en er rennend vandoor waren gegaan. Een getuige had dit gezien en gaf twee signalementen door. De politie trof even later twee personen aan op de Luttekestraat aan die aan dit signalement voldeden. Betrof een 18- en een 19- jarige jongen, beiden woonachtig in Harderwijk. Zij zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zij zijn aangemeld bij Link, het preventieteam van de Noordwest-Veluwe, waarna de meest passende maatregel wordt genomen.
Het schadebedrag is nog niet bekend.

Hulshorst- onwelwording
Op 20 februari was een 60 jarige man uit Hulshorst onwel geworden terwijl hij met zijn personenauto over de Harderwijkerweg reed. Hij overreed een verkeersbord op een middengeleider ter hoogte van de Breedeweg en reed tegen een boom aan. De man is per ambulance overgebracht naar het St Jansdal.


Ermelo - illegale Polen uitgezet

Bij een tweetal bedrijfscontroles in Ermelo heeft de vreemdelingendienst van de politie deze week vier werknemers met de Poolse identiteit aangetroffen. Eén van hen, had een vals Duits paspoort. De mannen hebben via schiphol Nederland verlaten. De controle vond plaats in samenwerking met de belastingdienst en de arbeidsinspectie. Tegen de werkgevers wordt proces-verbaal opgemaakt.
038-375 10 50 ---- --

Deel: ' Politieberichten district Noordwest Veluwe 21-02-2003 '
Lees ook