Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout 20 mei 2002

Datum: 20/5/2002
Auteur: Enny de Wit

Team Werkendam-Woudrichem
Koeienmelken
Het traditionele koeienmelken in Veen is in de nacht van zondag 19 mei op maandag 20 mei 2002 uitermate rustig verlopen. Op enkele stookplekken werden autobanden in brand gestoken. Op de kruising Witboomstraat / van der Loostraat en Mussentiend in Veen heeft een groep jongeren vanaf 23.30 tot ongeveer 04.00 uur een vuur gestookt. In het vuur werden autobanden opgestookt. Zowel in Veen, als Wijk en Aalburg werden géén andere voorwerpen verbrand. De brandweer hoefde niet op te treden omdat het vuur beheersbaar bleef en de rook recht omhoog ging.

Ook op andere plekken, zoals Grotestraat, van der Loostraat en de Maasdijk in Veen en op de Bergstraat in Wijk en Aalburg werden autobanden opgestookt. Ook hier hoefde het vuur niet geblust te worden. Er hebben zich verder geen bijzonderheden voorgedaan.

Aanrijding onder invloed van alcohol (2x)
Op zaterdag 18 mei, omstreeks 03.30 uur, reed een 21-jarige bestuurder uit Almkerk tegen een lantaarnpaal en een geparkeerde auto aan in de Rijksstraatweg te Sleeuwijk. Bij controle en onderzoek, door de politie, bleek hij tevens een alcoholgehalte van 510 ug/l te hebben. Hiervoor kreeg hij een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur. Een proces-verbaal tegen deze man wordt opgemaakt.

Op zaterdagavond, omstreeks 23.30 uur vond een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets op de kruising van de Biesboschhaven Noord met de Beatrixhaven te Werkendam. Beide betrokkenen waren afkomstig uit Werkendam. De automobilist had geen voorrang verleend aan de 38-jarige fietster. Deze liep bij de aanrijding wat schaafwonden aan haar been op. Bij controle door de politie alcohol geconstateerd bij de automobilist waarop deze 24-jarige man werd aangehouden. Bij hem werd, na onderzoek, een alcoholgehalte van 385 ug/l gemeten. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 3 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Team Dongen
Doorrijding
Op vrijdag 17-5 omstreeks 18.37 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Gerardus Majellastraat / Stoomberg te Dongen. Een motorrijder kwam vanaf de Stoomberg en verleende geen voorrang aan een personenauto op de Gerardus Majellastraat. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder kwam ten val, krabbelde overeind en maakte dat hij weg kwam. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Rijden onder invloed
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22-jarige automobilist uit Dongen gecontroleerd op het Wilhelminaplein te Dongen. De man bleek te veel gedronken te hebben. Bij de blaastest blies hij 315 ug/l terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane is. De man kreeg een proces-verbaal.

Team Geertruidenberg-Drimmelen
Brand in paardenstal annex hooischuur
In de nacht van vrijdag op zaterdag 17/18-5 werd omstreeks 02.10 uur een brand gemeld aan het Munninkenhof te Terheijden. Ter plaatse bleek een paardenstal annex hooischuur in brand te staan. Bij de komst van de politie was de brand al uitslaand. De 16 paarden waren reeds door de eigenaar, geholpen door passanten, uit de stal bevrijd en de wei ingejaagd. Dit was zonder problemen verlopen. De schuur stond midden in een wei. Er was geen gevaar dat de brand naar belendende percelen zou overslaan. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.

Man aangehouden na vechtpartij
In de nacht van zondag op maandag vond in een café aan de Brandestraat te Geertruidenberg een vechtpartij plaats. Een 30-jarige man uit Raamsdonksveer bleef daarbij gewond op de grond liggen. De politie heeft even later de verdachte in deze, een 26-jarige man uit St. Michielsgestel, aangehouden. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het Amphia ziekenhuis te Oosterhout voor onderzoek. De aanleiding voor de vechtpartij is nog onduidelijk.

Vrouw gevallen
Eveneens in de nacht van zondag op maandag trof de politie op de Markt te Geertruidenberg een inwoonster van die plaats (leeftijd onbekend) aan die ten val was gekomen. De vrouw klaagde over pijn in haar borst en heup en verloor een paar maal het bewustzijn. De vrouw werd per ambulance vervoerd naar het Amphiaziekenhuis te Breda en werd daar ter observatie opgenomen.

Vrouw valt van fiets
Op zondagavond omstreeks 22.00 uur fiets een inwoonster uit Raamsdonksveer (leeftijd eveneens niet bekend) over de Stadsweg te Geertruidenberg. Om nog onbekende reden kwam zij daarbij ten val. De vrouw brak daarbij haar been en werd per ambulance overgebracht naar het Amphia ziekenhuis te Oosterhout.

Auto in brand
Op zondagochtend omstreeks 10.45 uur reed een auto over Rijksweg A59 ter hoogte van knooppunt Hooipolder. In de auto zaten vier mensen. De bestuurder, een 41-jarige inwoner uit Dordrecht bemerkte dat de auto in brand stond. De brandweer kwam er aan te pas om de brand te blussen. Er raakte niemand gewond.

Team Gilze en Rijen
Auto in brand
Op vrijdag 17 mei ontstond op de Raadhuisstraat te Gilze omstreeks 15.55 uur een autobrand. De auto, eigendom van een 61-jarige inwoner van Riel, begon te roken, nadat de man weg wilde rijden vanaf een parkeerplaats. De bestuurder heeft het contact uitgezet en is de auto uitgegaan. Een moment later ontstond er vuur onder de motorkap. De voorkant brandde volledig uit. De auto raakte vermoedelijk totall loss.

Snelheidscontrole Rijen
Lokatie: Broekdijk te Rijen
Tijdstip: vrijdag 17 mei 2002 tussen 16.50-17.45 uur. Maximum. toegestane snelheid: 80 km/uur
Aantal passanten: 150
Aantal overtredingen: 11
Hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur

Diefstal uit vrachtwagens
In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei werd er ingebroken in vrachtwagens op een parkeerplaats aan de Rijksweg te Hulten. Bij een tweetal vrachtwagens bleek het zeil kapotgesneden te zijn. Uit een vrachtwagen verdween een palet met sportschoenen. De chauffeur van deze vrachtwagen, een 48-jarige man uit Den Haag, werd wakker van een geluid en zag nog net een bestelauto wegrijden met gedoofde lichten. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Diefstal uit bedrijf
Bij een bedrijf aan de Provinciebaan te Rijen werd, tussen 17 en 19 mei, een deur geforceerd waarna men het pand betrad. Uit het pand verdween, voor zover bekend, een beperkt aantal goederen.

Team Oosterhout
Bedrijfsinbraken
Op zondagochtend 19 mei tussen 10.00 en 12.00 uur vonden in Oosterhout twee bedrijfsinbraken plaats. In een bedrijf aan de Meerstoel werden diverse computers ontvreemd.
In een bedrijf aan de Everdenberg werd eveneens ingebroken en hier werd wat muntgeld en een 60-tal dekbedovertrekken meegenomen. In beide gevallen werd een toegangsdeur geforceerd en is het alarm afgegaan De politie was snel ter plaatse maar waren de daders al gevlogen.

Auto-inbraken
In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei vonden diverse auto-inbraken plaats in Oosterhout. Tot op heden (zondagmiddag) hebben 11 personen melding gemaakt bij de politie van inbraak in hun auto. De buit bestond, in de meeste gevallen, uit de audio-apparatuur.

Controle bromfietsen
Op vrijdag 17 mei tussen 16.00 en 22.00 uur werd een bromfietscontrole gehouden door de politie in de hele gemeente Oosterhout. In totaal werd 8 keer een proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een helm en 1 keer voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat.

Aanrijding onder invloed van alcohol
Op zaterdag 18 mei, omstreeks 06.55 uur, reed een 22-jarige bestuurder uit Oosterhout met zijn auto over de kruising van de Hertogenlaan met de Bouwlingstraat te Oosterhout. Hij raakte de controle over zijn voertuig kwijt en reed via het trottoir, gras, een heg en struikgewas tegen 2 betonnen paaltjes aan. Daarna reed hij tegen de achterzijde van een andere auto. Terwijl hij daarna achteruit wilde rijden raakte hij nog een andere geparkeerde auto. De politie hield deze man aan. Op het bureau bleek nadien bij deze man een alcoholgehalte van 670 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod voor de duur van 7 uur. Proces-verbaal tegen deze man wordt opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden
Bij een supermarkt aan de Patrijslaan te Oosterhout werd een 65-jarige vrouw uit
die plaats aangehouden nadat zij voor 7,18 euro aan levensmiddelen in haar tas had gestopt en deze niet had betaald aan de kassa. De vrouw bekende het feit en kreeg een geldboete hiervoor.

Team Loon op Zand
Inbraken in personenautos
Ook dit weekeinde bleek in Kaatsheuvel te zijn ingebroken in personenauto's
Van vrijdag op zaterdagnacht werd in de Julianastraat drie keer een inbraak in een auto gepleegd waarbij de totale buit bestond uit een versterker en een radio Cd speler. Bewoners die wakker waren geworden van het inslaan van de autoruiten hebben 3 mannen gezien bij deze inbraken. Daarvan zagen zij dat een van de mannen zeker 1.90 meter groot was. De andere twee waren beduidend kleiner. Een van de daders droeg een base-bal petje. De mannen wisten te ontkomen.

Man aangehouden voor bedreiging
Op zondag 19 mei rond 13.30 uur heeft de politie van team Loon op Zand een 19-jarige man uit Waalwijk in zijn woning aangehouden in verband met bedreiging met een vuurwapen. De man had in het gezelschap van een aantal vrienden en vriendinnen op zaterdagavond rond 23.45 uur op de Finantien te Loon op Zand een viertal jongens bedreigd. De aanleiding daarvan bleek een meningsverschil te zijn.
Na de bedreiging vluchtten de dader en zijn gevolg. Na onderzoek van de politie kon deze de verdachte de volgende dag aanhouden en insluiten. Omdat de verdachte militair is, is het gehele onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Team Waalwijk
Autoinbraken
In dit weekend werd diverse malen ingebroken in personenautos. Aan de Taxandriaweg werd een autoruit ingeslagen en de Radio-CD speler weggenomen.

Vanaf een auto die aan het Sint Jansplein geparkeerd stond werden vrijdagnacht de kentekenplaten 08-JH-JR gestolen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd er in 3 auto's ingebroken. De buit bestond uit een autoradio en een zonnebril. De autos stonden geparkeerd in de Irenestraat, Putstraat en het Willem-Alexanderhof.

Team Werkendam-Woudrichem
Koeienmelken
Het traditionele koeienmelken in Veen is in de nacht van zondag 19 mei op maandag 20 mei 2002 uitermate rustig verlopen. Op enkele stookplekken werden autobanden in brand gestoken. Op de kruising Witboomstraat / van der Loostraat en Mussentiend in Veen heeft een groep jongeren vanaf 23.30 tot ongeveer 04.00 uur een vuur gestookt. In het vuur werden autobanden opgestookt. Zowel in Veen, als Wijk en Aalburg werden géén andere voorwerpen verbrand. De brandweer hoefde niet op te treden omdat het vuur beheersbaar bleef en de rook recht omhoog ging.

Ook op andere plekken, zoals Grotestraat, van der Loostraat en de Maasdijk in Veen en op de Bergstraat in Wijk en Aalburg werden autobanden opgestookt. Ook hier hoefde het vuur niet geblust te worden. Er hebben zich verder geen bijzonderheden voorgedaan.

Aanrijding onder invloed van alcohol (2x)
Op zaterdag 18 mei, omstreeks 03.30 uur, reed een 21-jarige bestuurder uit Almkerk tegen een lantaarnpaal en een geparkeerde auto aan in de Rijksstraatweg te Sleeuwijk. Bij controle en onderzoek, door de politie, bleek hij tevens een alcoholgehalte van 510 ug/l te hebben. Hiervoor kreeg hij een dagvaarding en een rijverbod van 5 uur. Een proces-verbaal tegen deze man wordt opgemaakt.

Op zaterdagavond, omstreeks 23.30 uur vond een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets op de kruising van de Biesboschhaven Noord met de Beatrixhaven te Werkendam. Beide betrokkenen waren afkomstig uit Werkendam. De automobilist had geen voorrang verleend aan de 38-jarige fietster. Deze liep bij de aanrijding wat schaafwonden aan haar been op. Bij controle door de politie alcohol geconstateerd bij de automobilist waarop deze 24-jarige man werd aangehouden. Bij hem werd, na onderzoek, een alcoholgehalte van 385 ug/l gemeten. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod van 3 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Team Dongen
Doorrijding
Op vrijdag 17-5 omstreeks 18.37 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Gerardus Majellastraat / Stoomberg te Dongen. Een motorrijder kwam vanaf de Stoomberg en verleende geen voorrang aan een personenauto op de Gerardus Majellastraat. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder kwam ten val, krabbelde overeind en maakte dat hij weg kwam. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Rijden onder invloed
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 22-jarige automobilist uit Dongen gecontroleerd op het Wilhelminaplein te Dongen. De man bleek te veel gedronken te hebben. Bij de blaastest blies hij 315 ug/l terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane is. De man kreeg een proces-verbaal.

Team Geertruidenberg-Drimmelen
Brand in paardenstal annex hooischuur
In de nacht van vrijdag op zaterdag 17/18-5 werd omstreeks 02.10 uur een brand gemeld aan het Munninkenhof te Terheijden. Ter plaatse bleek een paardenstal annex hooischuur in brand te staan. Bij de komst van de politie was de brand al uitslaand. De 16 paarden waren reeds door de eigenaar, geholpen door passanten, uit de stal bevrijd en de wei ingejaagd. Dit was zonder problemen verlopen. De schuur stond midden in een wei. Er was geen gevaar dat de brand naar belendende percelen zou overslaan. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.

Man aangehouden na vechtpartij
In de nacht van zondag op maandag vond in een café aan de Brandestraat te Geertruidenberg een vechtpartij plaats. Een 30-jarige man uit Raamsdonksveer bleef daarbij gewond op de grond liggen. De politie heeft even later de verdachte in deze, een 26-jarige man uit St. Michielsgestel, aangehouden. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het Amphia ziekenhuis te Oosterhout voor onderzoek. De aanleiding voor de vechtpartij is nog onduidelijk.

Vrouw gevallen
Eveneens in de nacht van zondag op maandag trof de politie op de Markt te Geertruidenberg een inwoonster van die plaats (leeftijd onbekend) aan die ten val was gekomen. De vrouw klaagde over pijn in haar borst en heup en verloor een paar maal het bewustzijn. De vrouw werd per ambulance vervoerd naar het Amphiaziekenhuis te Breda en werd daar ter observatie opgenomen.

Vrouw valt van fiets
Op zondagavond omstreeks 22.00 uur fiets een inwoonster uit Raamsdonksveer (leeftijd eveneens niet bekend) over de Stadsweg te Geertruidenberg. Om nog onbekende reden kwam zij daarbij ten val. De vrouw brak daarbij haar been en werd per ambulance overgebracht naar het Amphia ziekenhuis te Oosterhout.

Auto in brand
Op zondagochtend omstreeks 10.45 uur reed een auto over Rijksweg A59 ter hoogte van knooppunt Hooipolder. In de auto zaten vier mensen. De bestuurder, een 41-jarige inwoner uit Dordrecht bemerkte dat de auto in brand stond. De brandweer kwam er aan te pas om de brand te blussen. Er raakte niemand gewond.

Team Gilze en Rijen
Auto in brand
Op vrijdag 17 mei ontstond op de Raadhuisstraat te Gilze omstreeks 15.55 uur een autobrand. De auto, eigendom van een 61-jarige inwoner van Riel, begon te roken, nadat de man weg wilde rijden vanaf een parkeerplaats. De bestuurder heeft het contact uitgezet en is de auto uitgegaan. Een moment later ontstond er vuur onder de motorkap. De voorkant brandde volledig uit. De auto raakte vermoedelijk totall loss.

Snelheidscontrole Rijen
Lokatie: Broekdijk te Rijen
Tijdstip: vrijdag 17 mei 2002 tussen 16.50-17.45 uur. Maximum. toegestane snelheid: 80 km/uur
Aantal passanten: 150
Aantal overtredingen: 11
Hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur

Diefstal uit vrachtwagens
In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 mei werd er ingebroken in vrachtwagens op een parkeerplaats aan de Rijksweg te Hulten. Bij een tweetal vrachtwagens bleek het zeil kapotgesneden te zijn. Uit een vrachtwagen verdween een palet met sportschoenen. De chauffeur van deze vrachtwagen, een 48-jarige man uit Den Haag, werd wakker van een geluid en zag nog net een bestelauto wegrijden met gedoofde lichten. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Diefstal uit bedrijf
Bij een bedrijf aan de Provinciebaan te Rijen werd, tussen 17 en 19 mei, een deur geforceerd waarna men het pand betrad. Uit het pand verdween, voor zover bekend, een beperkt aantal goederen.

Team Oosterhout
Bedrijfsinbraken
Op zondagochtend 19 mei tussen 10.00 en 12.00 uur vonden in Oosterhout twee bedrijfsinbraken plaats. In een bedrijf aan de Meerstoel werden diverse computers ontvreemd.
In een bedrijf aan de Everdenberg werd eveneens ingebroken en hier werd wat muntgeld en een 60-tal dekbedovertrekken meegenomen. In beide gevallen werd een toegangsdeur geforceerd en is het alarm afgegaan De politie was snel ter plaatse maar waren de daders al gevlogen.

Auto-inbraken
In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei vonden diverse auto-inbraken plaats in Oosterhout. Tot op heden (zondagmiddag) hebben 11 personen melding gemaakt bij de politie van inbraak in hun auto. De buit bestond, in de meeste gevallen, uit de audio-apparatuur.

Controle bromfietsen
Op vrijdag 17 mei tussen 16.00 en 22.00 uur werd een bromfietscontrole gehouden door de politie in de hele gemeente Oosterhout. In totaal werd 8 keer een proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een helm en 1 keer voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat.

Aanrijding onder invloed van alcohol
Op zaterdag 18 mei, omstreeks 06.55 uur, reed een 22-jarige bestuurder uit Oosterhout met zijn auto over de kruising van de Hertogenlaan met de Bouwlingstraat te Oosterhout. Hij raakte de controle over zijn voertuig kwijt en reed via het trottoir, gras, een heg en struikgewas tegen 2 betonnen paaltjes aan. Daarna reed hij tegen de achterzijde van een andere auto. Terwijl hij daarna achteruit wilde rijden raakte hij nog een andere geparkeerde auto. De politie hield deze man aan. Op het bureau bleek nadien bij deze man een alcoholgehalte van 670 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod voor de duur van 7 uur. Proces-verbaal tegen deze man wordt opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden
Bij een supermarkt aan de Patrijslaan te Oosterhout werd een 65-jarige vrouw uit
die plaats aangehouden nadat zij voor 7,18 euro aan levensmiddelen in haar tas had gestopt en deze niet had betaald aan de kassa. De vrouw bekende het feit en kreeg een geldboete hiervoor.

Team Loon op Zand
Inbraken in personenautos
Ook dit weekeinde bleek in Kaatsheuvel te zijn ingebroken in personenauto's
Van vrijdag op zaterdagnacht werd in de Julianastraat drie keer een inbraak in een auto gepleegd waarbij de totale buit bestond uit een versterker en een radio Cd speler. Bewoners die wakker waren geworden van het inslaan van de autoruiten hebben 3 mannen gezien bij deze inbraken. Daarvan zagen zij dat een van de mannen zeker 1.90 meter groot was. De andere twee waren beduidend kleiner. Een van de daders droeg een base-bal petje. De mannen wisten te ontkomen.

Man aangehouden voor bedreiging
Op zondag 19 mei rond 13.30 uur heeft de politie van team Loon op Zand een 19-jarige man uit Waalwijk in zijn woning aangehouden in verband met bedreiging met een vuurwapen. De man had in het gezelschap van een aantal vrienden en vriendinnen op zaterdagavond rond 23.45 uur op de Finantien te Loon op Zand een viertal jongens bedreigd. De aanleiding daarvan bleek een meningsverschil te zijn.
Na de bedreiging vluchtten de dader en zijn gevolg. Na onderzoek van de politie kon deze de verdachte de volgende dag aanhouden en insluiten. Omdat de verdachte militair is, is het gehele onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Team Waalwijk
Autoinbraken
In dit weekend werd diverse malen ingebroken in personenautos. Aan de Taxandriaweg werd een autoruit ingeslagen en de Radio-CD speler weggenomen.

Vanaf een auto die aan het Sint Jansplein geparkeerd stond werden vrijdagnacht de kentekenplaten 08-JH-JR gestolen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd er in 3 auto's ingebroken. De buit bestond uit een autoradio en een zonnebril. De autos stonden geparkeerd in de Irenestraat, Putstraat en het Willem-Alexanderhof.

Deel: ' Politieberichten district Oosterhout 20 mei 2002 '
Lees ook