Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-07-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 10.45 uur
Visser slaat duiker aan de haak

VINKEVEEN Twee mannen uit Rakden (Duitsland) zaten in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 juli te vissen aan de Baambrugse Zuwe. Omstreeks één uur kreeg één van de vissers de schrik van zijn leven. De dobber van de man ging meerdere malen sterk onder water. Hij begon zijn lijn binnen te halen. Het koste de man behoorlijk moeite zijn `vis` aan de kant te krijgen. Eenmaal dicht aan de kant zag hij dat zijn vis bestond uit een sportduiker.

De 31-jarige sportduiker uit Schiedam was inmiddels zo in de vislijn verward geraakt dat zijn duikcomputer kapot ging. Beide partijen gaan de schade onderling regelen.

Winkeldief aangehouden

WOERDEN Een getuige belde zaterdagmiddag naar de politie om te melden dat er een man in diverse winkels aan de Rijn straat aan het stelen was. Omstreeks half vier zag de politie de man lopen.

De 18-jarige man uit Utrecht werd staande gehouden. In een tas die hij bij zich had zaten diverse kledingstukken waar de Utrechter geen bonnetje van kon laten zien. Uiteindelijk werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij in totaal in drie winkels goederen had gestolen.

Kinderen nemen autosloperij iets te letterlijk

WOERDEN Een eigenaar van een autosloperij in Woerden melde zaterdagmiddag aan de politie dat er een vijftal kinderen via een vlot waren overgestoken en op zijn terrein liepen. Ter plaatse bleek dat vijf kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar ongeveer 32 autos hadden vernield.

De vernielingen bestonden uit het inslaan van de ruiten, koplampen en spiegels. In overleg met de eigenaar, ouders en de politie zal er een schaderegeling komen en werd de kinderen uitgelegd dat een sloopauto niet bedoeld is om te vernielen. Maar dat de eigenaar daar nog onderdelen van verkoopt.

Deel: ' Politieberichten district Rijn en Venen, 10.45 uur '
Lees ook