Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-07-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 14.00 uur
Aanrijding met letsel

Op vrijdagochtend vond er omstreeks negen uur een verkeersongeval plaats waarbij een 18-jarige bromfietser gewond raakte.

De 18-jarige vrouw uit Maarssen reed over het fietspad van de Dr. Plesmanlaan. Een 39-jarige automobiliste uit Breukelen reed over de rijbaan van de Dr.Plesmanlaan en sloeg op een gegeven moment af. Ze zag hierbij de 18-jarige over het hoofd en een aanrijding was het gevolg.

Door deze aanrijding raakte de vrouw op de bromfiets licht gewond aan haar been/nek en kon na behandeling door het ambulancepersoneel haar weg weer vervolgen.

Snelheidscontrole

Op vrijdagochtend werd tussen acht en negen uur een snelheidscontrole gehouden op de N401. In totaal passeerden hier 877 voertuigen de controleplaats en reden er 97 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 kilometer per uur.(80km)

Ernstige aanrijding N201

Op vrijdagavond vond er omstreeks half twaalf een aanrijding plaats waarbij 5 personen gewond raakten.

Een 17-jarige automobilist uit Uithoorn reed over de N201 en ter hoogte van Vreeland verloor hij de macht over het stuur en kwam op de tegenovergestelde rijbaan terecht. Hier reed op dat moment een 35-jarige automobilist uit Soest. De 17-jarige botste vervolgens tegen de linkerzijde van de 35-jarige aan. De auto van de man uit Uithoorn botste vervolgens tegen een brugleuning en kwam hier tot stilstand. De 17-jarige raakte bekneld en werd door de brandweer losgemaakt en met zware verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. Zijn 20-jarige passagier kwam met de schrik vrij.

De auto van de 35-jarige kwam op zijn kant terecht en schoof enkele meters door. De 35-jarige en zijn drie passagiers, in de leeftijd van 34, 54 en 57 allen afkomstig uit Soest, werden met hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Door deze aanrijding is de N201 gedurende 2 uur afgesloten geweest voor alle verkeer.

Deel: ' Politieberichten district Rijn en Venen, 14.00 uur '
Lees ook