Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2002
Persberichten district Rijn &Venen, 09.15 uur

Aanrijding motorrijder en automobilist

ABCOUDE- Donderdagavond 16 mei raakte een 45-jarige motorrijder uit Baambrugge gewond na een aanrijding met een automobilist.

Omstreeks 17.25 uur reed de man op zijn motor over de Hoogstraat uit de richting van de Burgemeester des Tombesweg. Voor hem in dezelfde richting reed een 37-jarige automobilist uit Baambrugge. Op een gegeven moment wilde de 37-jarige man zijn auto parkeren aan de rechterzijde van de weg, waarbij hij de motorrijder, die de auto rechts wilde inhalen, geen voorrang verleende. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de motorrijder gewond raakte aan zijn schouder. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zal de oorzaak van het ongeval onderzoeken.

Aanrijding letsel

MIJDRECHT- Donderdagavond 16 mei raakte een 17-jarige jongen uit Zevenhoven licht gewond na een aanrijding met een automobilist uit Kamerik.

De jongen reed op zijn bromfiets over het fietspad langs de Oude Spoorbaan, uit de richting van De Hoef. Naast hem op de weg reed een 36-jarige automobilist uit Kamerik, die bij de Westerlandweg rechtsaf sloeg en hierbij de bromfietser geen voorrang verleende. Door de aanrijding die volgde, liep de jongen kneuzingen op aan zijn knie en enkel. Hij werd voor onderzoek afgevoerd naar het ziekenhuis.

Controle

WOERDEN- De politie hield donderdagmiddag 16 mei een controle op de s Gravensloot in verband met het rijden in strijd met de geslotenverklaring. Vanaf 17.15 uur tot 18.00 uur werden 8 bonnen uitgeschreven aan automobilisten die het verkeersbord negeerde.

Onder invloed

LOENERSLOOT- In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 mei werd een 69-jarige automobilist uit Vinkeveen aangehouden omdat hij teveel alcohol had gedronken.

Tijdens de surveillance zagen politiemensen de man om 00.20 uur rijden op de A2, waarbij hij deels gebruik maakte van de vluchtstook. De automobilist werd door agenten naar een nabijgelegen carpoolplaats geloodst, waar een blaastest uitwees dat hij teveel had gedronken. De man uit Vinkeveen werd aangehouden en op het bureau bleek uit een ademanalyse dat hij 1.10 promille alcohol in zijn lichaam had, ruim 2 maal de toegestane hoeveelheid van 0.50. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur op zak kon hij het bureau verlaten.

Deel: ' Politieberichten district Rijn &Venen, 09.15 uur '
Lees ook