Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur
Automobilist met teveel op

WILNIS Op dinsdag 24 juli is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond drie uur in de middag controleerden politiemensen een automobilist op de Veenweg. Daarbij bemerkten zij dat hij naar de alcohol rook. Bij de blaastest blies hij een `F` (Fail), hetgeen betekende dat hij hoogstwaarschijnlijk beduidend teveel had gedronken. De 42-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 665 ug/l (1,65 promille), ruim drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Aanvankelijk gaf de man een valse naam op. Toen zijn juiste identiteit werd vastgesteld, bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en bleek hij nog 35 dagen straf uit te moeten zitten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Slang zorgt voor onrust

NIEUWERSLUIS Op dinsdag 24 juli heeft een slang voor onrust gezorgd.

Rond half vier in de middag belde een bewoonster van een woning aan het Zandpad met het verzoek of de politie kon komen omdat er een slang in haar tuin zat. De politieman die ter plaatse ging, zag inderdaad een behoorlijke slang van zo`n anderhalve meter door de struiken kruipen. De slang was donkergroen van kleur met zwarte vlekken en had een lichtgroene streep ter hoogte van zijn kop. De hulp van personeel van de dierenambulance werd ingeroepen. Die wisten te melden dat het om een ringslang ging, een normaal in Nederland voorkomende soort. Dit exemplaar was echter wel uitzonderlijk groot, normaal zijn de beesten zo`n 50 tot 80 cm lang.

Ondanks de gezamenlijke inspanningen lukte het niet de slang te vangen. Het beest slaagde erin de tuin uit te komen en zijn weg in de vrije natuur voort te zetten.

Doe nuchter, rij alcoholvrij

VREELAND / BREUKELEN In het kader van de campagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` heeft de politie op dinsdag 24 juli alcoholcontroles uitgevoerd.

In de avonduren werd van acht uur tot half negen op de Provincialeweg N201 in Vreeland een controle gehouden. Geen van de 34 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, bleken (teveel) te hebben gedronken.

In Breukelen werd in de avond van kwart voor negen tot kwart over negen op de Straatweg gecontroleerd. Ook hier had geen van de 48 gecontroleerde bestuurders (teveel) gedronken.

Boetes geïnd

MIJDRECHT In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juli is een automobilist aangehouden omdat hij nog enige boetes open had staan.

Rond vijf uur in de ochtend controleerden politiemensen een automobilist op de Provincialeweg N201. Bij navraag bleek de 25-jarige man uit `s Gravenland nog zes boetes open te hebben staan. De man pinde het bedrag van ruim f1500,- bij een bank in de buurt en voldeed daarmee de boetes.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur '
Lees ook