Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 11.40 uur
Automobilisten voor rijden onder invloed aangehouden

ABCOUDE Een 34-jarige automobilist uit Abcoude is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het rijden onder invloed.

Surveillerende politiemensen zagen de man rijden op de Piet van Wijngaerdtlaan en zetten de man aan kant. Uit de blaastest op straat bleek dat de man mee moest naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 1,4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

WOERDEN Een 25-jarige automobilist uit Woerden is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende politiemensen hoorden en zagen de man met piepende banden rond de fontein op de Westdam rijden waarop hij werd gecontroleerd. Hieruit bleek dat de man alcohol had gedronken. Na de ademanalyse bleek dat de man 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had.

Drie personen aangehouden voor openlijke geweldpleging

ABCOUDE Twee mannen van 28 en 32 en een vrouw van 33 jaar, allen afkomstig uit Utrecht, zijn zaterdagavond op verdenking van openlijke geweldpleging op het station aangehouden.

Vermoedelijk hadden de drie een 37-jarige man uit Gouda en zijn 48-jarige vrouw uit Waddinxveen in de stoptrein Amsterdam - Utrecht mishandeld. Beiden hadden lichte verwondingen aan hun gelaat opgelopen door diverse schoppen en slagen. Na het opnemen van de verklaring van de conducteur, kon de trein weer vertrekken.

De drie werden overgebracht naar bureau Maarssen en ingesloten voor nader onderzoek.

Aangehouden voor diefstal auto

MAARSSEN Een 32-jarige man uit Utrecht is zaterdagavond aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Bovendien kreeg de Utrechter een bekeuring voor het rijden zonder een geldig Nederlands rijbewijs en het rijden met twee gladde banden.

De politie kreeg een melding dat een bestuurder gevaarlijk zou rijden over de Gageldijk en dat de auto waarin hij reed gestolen was in Utrecht. Na een ingesteld onderzoek zag de politie de man over de Gageldijk richting Utrecht rijden.

De auto en de man werden overgebracht naar het bureau Utrecht noord voor nader onderzoek.

Bejaarde vrouw van tas beroofd

MAARSSEN Een 83-jarige vrouw die over Antilopespoor liep, is zaterdagochtend kort na half twaalf beroofd van haar boodschappentas, die voor haar lag in het mandje van haar rollator.

De vrouw was herstellende van een heupoperatie en maakte gebruik van een rollator. Zij werd plotseling door een man met kracht opzijgeduwd waarop deze kans zag de boodschappentas weg te nemen en snel wegrende.

In de tas zaten enkel wat levensmiddelen die de vrouw had gekocht. Door de snelheid waarmee de diefstal gepaard ging, is maar een vaag signalement bekend van de man. Deze zou tussen de 20 en 25 jaar moeten zijn met zwart sluik haar tot in de nek.

De politie is op zoek naar eventuele getuige(n) van de beroving. Zij kunnen bellen naar het bureau Maarssen op telefoonnummer 0900 8844.

Jongen aangehouden voor inbraak in auto
MAARSSEN Zaterdagmorgen rond 05.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een auto op de Dr. Plesmanlaan. Een van de verdachten zou een wit petje dragen.

Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij op de parkeerplaats twee jongens. Zij vluchtten bij het zien van de politie over de garageboxen weg. Een van de jongens, een 19-jarige inwoner van Tienhoven, kon wel aangehouden worden, de andere wist te ontkomen.

Uit ingesteld onderzoek werd op het dak van een garagebox een frontje van een radio/CD-speler aangetroffen. Ook bleek dat er in een tweede auto was ingebroken. De 19-jarige zit voorlopig vast en is in verzekering gesteld.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen, 11.40 uur '
Lees ook