Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur
Alcoholcontrole, Doe nuchter, Rij alcohol vrij

LOENEN/DE RONDE VENEN/BREUKELEN - In het kader van de alcoholcampagne Doe nuchter, Rij alcoholvrij, is donderdagavond door 25 medewerkers van het regionaal handhavingsteam Verkeer Onder Controle een grote alcoholcontrole gehouden.

In de gemeenten Loenen, De Ronde Venen en Breukelen werden tussen 19.00 en 00.15 uur in totaal 583 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Naar aanleiding van de eerste blaastest zijn veertien personen aangehouden. Uit de tweede blaastest in de politiebureaus bleek dat tien van hen teveel alcohol hadden genuttigd. De hoogste blies 470 ugl. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van 900 gulden.

Meer controles in verschiet
De alcoholcampagne Doe nuchter, Rij alcoholvrij is op 5 maart van start gegaan. Met de resultaten van gisteravond komt het totaal aantal blaastesten in het kader van deze actie op 10.630. In totaal werden 175 bestuurders aangehouden. Daaruit volgden 111 processen-verbaal. Ook in de komende maanden worden de intensieve controles in de gemeenten Breukelen, Loenen, Abcoude en de Ronde Venen voortgezet. De verkeerscontroles van het Regionaal handhavingsproject Verkeer Onder Controle worden uitgevoerd naast de reguliere controles van de politiedistricten.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen Utrecht '
Lees ook