Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-09-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur
Verkeerscontroles

WOERDEN / WILNIS / ZEGVELD / KAMERIK / HARMELEN -De politie heeft op woensdag 26 september op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Tussen elf en twaalf uur in de ochtend werd de controle op de afrit van de A12 zuidbaan in Woerden gehouden. Veertien bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één bestuurder kreeg een bekeuring voor het feit dat zijn rijbewijs was vervallen.

Tussen drie en vijf uur in de middag werd middels de lasergun op snelheid gecontroleerd op de Bovendijk in Wilnis. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 km/u. Van de 39 gecontroleerde voertuigen reden er 12 te hard. 11 automobilisten werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u. Eén bromfietser werd bekeurd omdat hij met een snelheid van 61 km/ u reed.

Bij controles in de middag op de Milandweg in Zegveld en de Van Teylingenweg in Kamerik werden middels de lasergun in totaal 5 bestuurders bekeurd voor te hard rijden.

Ook op de Hollandbaan (2 overtredingen) in Woerden en de Rietveld (9 overtredingen) in Woerden werd in de middag gecontroleerd. Van enige honderden voertuigen werd middels de lasergun de snelheid vastgesteld.

Bij een controle in de avond tussen zeven uur en half negen op de Leidsestraatweg in Harmelen moesten alle bestuurders een blaastest afleggen. Geen van hen had (teveel) gedronken. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (3), geen markeringsbord voor uitstekende lading (1), het onnodig voeren van mistverlichting (2) en niet in het bezit hebben van een rijbewijs (1).

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen Utrecht '
Lees ook