Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur
Aanrijding tussen drie auto`s

MONTFOORT Op dinsdag 7 augustus heeft een aanrijding tussen drie auto`s plaatsgevonden.

Rond half negen in de avond reed een 41-jarige automobilist uit Gouda over de Willeskop, komende uit de richting van Oudewater en gaande in de richting van Montfoort. Ter hoogte van hectometerpaaltje 15.4 raakte de bestuurder door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, waardoor de auto ging tollen. Op dat moment naderde vanuit de tegenovergestelde richting een 55-jarige automobiliste uit Stolwijk met daarachter een 57-jarige automobiliste uit Oudewater.

De auto van de man uit Gouda schoot bij het tollen voor de auto van Stolwijkse langs, raakte de vangrail, botste tegen de rechter achterzijde van de auto van de Stolwijkse en kwam tot stilstand op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer, met zijn neus in de richting van Oudewater. De automobiliste uit Oudewater botste vervolgens op de stilstaande auto van de man uit Gouda.

De man uit Gouda en de vrouw uit Oudewater zijn voor controle per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Zij bleken lichte verwondingen te hebben en mochten na onderzoek naar huis. Alle drie de auto`s zijn door een takelbedrijf weggesleept.

Automobilist onder invloed

BREUKELEN Op dinsdag 7 augustus is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond negen uur in de avond controleerden politiemensen een automobilist op de oprit naar de Breukelerbrug oost. De APK van de auto bleek te zijn verlopen en daar werd de 19-jarige bestuurder uit IJsselstein voor bekeurd. De politiemensen bemerkten dat de man naar alcohol rook. Bij de blaastest blies hij een `F` (Fail), hetgeen betekende dat de man hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 610 ug/l (1,50 promille), drie keer de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Daar de man al eerder dit jaar voor het rijden onder invloed was aangehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten district Rijn & Venen '
Lees ook